Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Τσίπρας-Βενιζέλος: Χρειάζεται συσπείρωση στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους

Περισσότερο από μία ώρα διήρκησε η συνάντηση που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ.κ. Τσίπρας και Βενιζέλος κατά τη συνάντησή τους τόνισαν την ανάγκη συσπείρωσης στην διαπραγμάτευση με την Ευρώπη.
Λίγο πριν από την έναρξη της ενημέρωσης του κ.Βενιζέλου από τον
πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι «χρειαζεται ενότητα και συσπείρωση στη διαπραγμάτευση». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ.Τσίπρας, ο οποίος υπογράμμισε ότι «χρειάζεται ηρεμία, αποφασιστικότητα και συσπείρωση», ενώ επεσήμανε ότι είναι πάντα ανοιχτός σε ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών.
Πρόσθεσε δε, ότι θα ήταν χρήσιμο να υπάρξει ένας μόνιμος μηχανισμός αλληλοενημέρωσης, μία πρόταση που βρίσκει σύμφωνο τον κ.Βενιζέλο, ο οποίος όπως είπε το είχε προτείνει και κατά το παρελθόν.
Ο κ. Βενιζέλος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε ότι είχε με τον πρωθυπουργό μία ενδιαφέρουσα και φιλική συζήτηση. Ανέφερε ότι ενημερώθηκε εις βάθος για τους χειρισμούς και για τον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων της κυβέρνησης. Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι είχε την ευκαιρία να του μεταφέρει την εμπειρία που έχει συγκεντρώσει από τα 5,5 χρόνια ως κυβερνητικός εταίρος, τότε που η χώρα -όπως ο ίδιος είπε- ήταν σε χειρότερο σημείο.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την ικανοποίησή του ότι έχουν γίνει δύο αλλαγές στην κυβερνητική γραμμή, ότι η κυβέρνηση πλέον έχει εγκαταλείψει τα σχέδια για διαγραφή του χρέους, όπως και για πανευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος, όπως επίσης, ότι έχει δεσμευτεί ότι δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες.
15014064
15012815
15014063
15014066
Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ
action24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου