Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Ντομπρόφσκις: «Ο Βαρουφάκης πήγε να διαιρέσει Κομισιόν και Eurogroup»

Σαφές μήνυμα πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να λάβει τις δόσεις που έχουν παρακρατηθεί αν δεν ολοκληρώσει επιτυχώς την αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος έστειλε από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις.
Κατηγόρησε μάλιστα τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη πως
προσπάθησε να «προκαλέσει διαιρέσεις» μεταξύ της Κομισιόν και του Eurogroup, υπογραμμίζοντας όμως πως οι δυο θεσμοί έχουν κοινή θέση και επιδιώκουν την παράταση του τρέχοντος προγράμματος.
Ο κ. Ντομπορόφσκις τόνισε πως η πρόταση που θα υποβάλει η Αθήνα για παράταση της βοήθειας θα πρέπει να είναι σαφής και ξεκάθαρη. Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε την κυβέρνηση να μην παρεκκλίνει μονομερώς από τα συμφωνηθέντα όταν θα καταθέσει τα πρώτα νομοσχέδια, την Παρασκευή.
Προσέθεσε ωστόσο πως η ευελιξία που υπάρχει στο τρέχον πρόγραμμα επιτρέπει την αντικατάσταση ενός μέτρου με δημοσιονομικά ισοδύναμα.
Σημείωσε πως η οικονομική κατάσταση στη χώρα μας, με τις εκροές κεφαλαίων, επιδεινώνεται, αφήνοντας όμως στη δικαιοδοσία του Eurogroup το ενδεχόμενο χαλάρωσης των δημοσιονομικών στόχων.
Το αίτημα της Αθήνας για παράταση της βοήθειας θα κατατεθεί αύριο Πέμπτη και θα συζητηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, την ίδια μέρα σε έκτακτο Euro-working Group.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου