Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Κύρτσος: Εάν καταρρεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταρρεύσουμε όλοι μαζί

Τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, σχολίασε στο Κόκκινο ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, εκτιμώντας πως έχουν γίνει λάθη εκατέρωθεν. Ενώ υπογράμμισε πως το
πρόβλημα διόγκωσης του χρέους στην Ελλάδα έχει βάθος είκοσι χρόνων και δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να αποδεσμευτούμε από τα μνημόνια.
Ο κ. Κύρτσος υποστήριξε πως το χειρότερο στοιχείο που διαπιστώνεται από τις τελευταίες διαπραγματεύσεις στο Eurogroup είναι ότι δεν αναφέρεται πουθενά η ιδέα για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και σύγκλιση, αντιθέτως η Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη έχει κατακερματιστεί και ο καθένας ακολουθεί την δική του πορεία.
Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, παραδέχτηκε πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο, αλλά τόνισε πως η ΕΚΤ και ο Μάριο Ντράγκι ακολουθούν άλλη μέθοδο επίλυσης του προβλήματος, την οποία μας αναγκάζουν να την ακολουθήσουμε.
Όπως σημειώνει ο κ. Κύρτσος, τα μηνύματα από τις κυβερνήσεις της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας(Κεντροδεξιά κόμματα), που θεωρούνται πετυχημένα παραδείγματα για τους τεχνοκράτες, επιβεβαιώνουν την οργή και την δυσαρέσκεια των λαών τους, που υπέμειναν τα μνημόνια και τις μεταρρυθμίσεις.
Τέλος, υπογράμμισε πως δεν θα ωφελήσει κανέναν μια τυχόν κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε και την Νέα Δημοκρατία, αλλά ούτε και υπάρχει εύκολος δρόμος για την ανάπτυξη, ξεκαθαρίζοντας πως για να γίνουν τα αναγκαία μέτρα πρέπει να ακολουθήσουμε την πορεία που μας υποδεικνύει η ΕΚΤ και η Γερμανική καγκελαρία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου