Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Ο Σαμαράς «τηλεφωνεί» και ανασχηματίζει τη ΝΔ

Σαρωτικές αλλαγές στη ΝΔ σε όλα τα επίπεδα του κόμματος προετοιμάζει ο πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ανάσχεσης της
εσωστρέφειας.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις επαφές του στο παρασκήνιο και κλείνει σιγά-σιγά το παζλ του νέου κομματικού οργανογράμματος, το οποίο θα είναι έτοιμο έως τις 20 Μαρτίου.
Ο ίδιος έχει τηλεφωνήσει σε όλους σχεδόν τους βουλευτές, πλην των δελφίνων -Ντόρας Μπακογιάννη, Νίκου Δένδια και Ευριπίδη Στυλιανίδη- και ζήτησε συστράτευση στη νέα πορεία της ΝΔ, ενώ παραμένει ακόμα ανοιχτό τι θα γίνει με τις δύο θέσεις αντιπροέδρων.
Η πρώτη τοποθέτηση έγινε χθες με την απόφαση του Αντ. Σαμαρά να αναλάβει ο βουλευτής Β΄ Αθηνών και πρώην υπουργόςΜιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τη θέση του γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος.
Η απόφαση του Μ. Βαρβιτσιώτη δε δόθηκε αμέσως, αλλά μεσολάβησαν τουλάχιστον δύο τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πρόεδρο της ΝΔ. Είχε προηγηθεί η άρνηση, αμέσως μετά τις εκλογές, του Νίκου Δένδια να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση, ενώ μέχρι την παραμονή της ανακοίνωσης για τον Μ. Βαρβιτσιώτη κυκλοφορούσε και το όνομα της Όλγας Κεφαλογιάννη.
Για τη θέση του αντιπροέδρου εξακολουθεί να ακούγεται το όνομα του πρώην προέδρου της Βουλής, αλλά από το περιβάλλον τουΒαγγέλη Μεϊμαράκη διαρρέουν ότι δεν έχει γίνει καμία κρούση από την ηγεσία, αν και δεν αποκλείεται να υπάρξει επικοινωνία τις επόμενες ημέρες.
Ο Αντ. Σαμαράς δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στους νέους τομεάρχες και τους επικεφαλείς του 15μελούς οργάνου που θα συναποφασίζει τη «γραμμή» του κόμματος. Το ενδιαφέρον είναι ότι το 15μελές θα αποτελείται μόνο από αιρετούς, μια απόφαση που ικανοποίησε πολλούς βουλευτές.
Σε θέσεις ευθύνης θα τοποθετηθούν, όπως όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν, η Ολγα Κεφαλογιάννη, ο Βασίλης Κικίλιας ο Κώστας Σκρέκας, η Άννα Ασημακοπούλου, ο Νότης Μηταράκης και η Σοφία Βούλτεψη (θα αναλάβει πιθανότατα τον τομέα τεκμηρίωσης).
Σε θέση τομεαρχών θα οριστούν ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Ανδρέας Κατσανιώτης και ο Χαράλαμπος Αθανασίου. Ειδικό ρόλο θα έχει ο Μ. Βορίδης, ενώ θα παραμείνουν ως έχουν οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι:Κυριάκος Μητσοτάκης (θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες),Άδωνις Γεωργιάδης (θα αναλάβει και την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου) και Γιάννης Βρούτσης.
Στις θέσεις τους παραμένουν, καθώς πριν λίγες ημέρες ανέλαβαν, ο γραμματέας της Κ.Ο. Γιάννης Πλακιωτάκης και ο εκπρόσωπος τύπου Κώστας Καραγκούνης, ενώ δε θα υπάρξει αλλαγή στη θέση του γραμματέα της ΝΔ, όπου παραμένει ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.
Από τη Συγγρού θα αποχωρήσουν ο Γιώργος Μουρούτης που επιστρέφει στον ιδιωτικό τομέα, ενώ ο βουλευτής Δημήτρης Σταμάτης λέγεται ότι θα εγκατασταθεί στη Βουλή, για να είναι ο ενδιάμεσος της ηγεσίας με την Κ.Ο. Σταθερά δίπλα στον Αντ. Σαμαρά θα παραμείνουν στα γραφεία του κόμματος, ο Κώστας Μπούρας και το alter ego του προέδρου της ΝΔ, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου