Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Θερμή υποδοχή Πούτιν στον Τσίπρα -Στόχος η επανεκκίνηση των σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν. Στο τραπέζι των διαβουλεύσεων θα βρεθούν τα θέματα της άρσης του εμπάργκο για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και τρόφιμα, καθώς και θέματα της
οικονομικής ατζέντας.
 Η συνάντηση ξεκίνησε με κάτι παραπάνω από μισή ώρα καθυστέρηση και στις σύντομες δηλώσεις που έκαναν μπροστά στις κάμερες ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στην ανάγκη «να δούμε τι θα κάνουμε να ξαναφέρουμε τις σχέσεις μας μπροστά» επισημαίνοντας ότι η Ρωσία ήταν ο πρώτος εμπορικός εταίρος αλλά πέρυσι υπήρξε μείωση 40% των εμπορικών συναλλαγών αφήνοντας να εννοηθεί πόσο μεγάλη ζημιά έκανε το ευρωπαϊκό εμπάργκο στη Μόσχα.
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «είναι μεγάλη η χαρά μου και η συγκίνησή μου γιατί το πρωί κατέθεσα στεφάνι στην κόκκινη πλατεία αποτίοντας φόρο τιμής σε εκατ. ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους για την αποφασιστική νίκη των λαών της Ευρώπης. Όπως ξέρετε η Ελλάδα είχε αναλογικά το βαρύτερο φόρο αίματος. Όπως είπατε πράγματι υπάρχουν βαθιές ρίζες, διαχρονικές σχέσεις ανάμεσα στους δυο λαούς εξαιτίας των κοινών αγώνων και της κοινής παράδοσης. Αυτή η σχέση διατηρήθηκε σε αισθήματα φιλίας ανεξάρτητα από την εκάστοτε γεωπολιτική συγκυρία. Σκοπός της παρουσίας μου είναι να φροντίσουμε από κοινού να επανεκκινήσουμε αυτές τις σχέσεις και προς όφελος των δύο λαών, αλλά και της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».

action24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου