Σάββατο 11 Απριλίου 2015

«Βόμβες» Λαγκάρντ για συνταξιοδοτικό, αγορές και κλειστά επαγγέλματα

Νέεας αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα, τις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών αλλά και στα κλειστά επαγγέλματα ζητά, εμμέσως πλην σαφώς, από την ελληνική κυβέρνηση η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, με νέα συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο
PBS.
Αναφορικά μτο συνταξιοδοτικό πρότεινε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές και να μεταρρυθμιστεί προκειμένου να είναι πιο βιώσιμο και πως αποτελεί επιπρόσθετο βάρος για την ελληνική οικονομία.
Η διευθύντρια του Ταμείου χαρακτήρισε «θετικό» το γεγονός ότι η Ελλάδα κατέβαλε τη δόση ύψους 448 εκατ. ευρώ ωστόσο εξέφρασε την ανησυχία της για τις μεταρρυθμίσεις.
Αναφερόμενη στις κλειστές αγορές, ανέφερε ως παράδειγμα το βρεφικό γάλα, υπογραμμίζοντας πως ενώ όταν δοκιμάστηκε η πώλησή του σε άλλα καταστήματα οι τιμές μειώθηκαν, στη συνέχεια το προϊόν «επέστρεψε γρήγορα στα φαρμακεία». 
Τέλος, σημείωσε πως «τα πιο δύσκολα δημοσιονομικά μέτρα» έχουν ήδη ληφθεί στη χώρα μας, όμως προσέθεσε πως ανησυχεί για την εφαρμογή των όσων συμφωνήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε την Κυριακή με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου