Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Μηλιός: Οι θέσεις μας στη διαπραγμάτευση υστερούν σε ουσία

Σαφείς αιχμές για τoν τρόπο που επέλεξε η κυβέρνηση, αλλά και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, να διαπραγματευτούν με τους εταίρους αφήνει στη συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής το μέλος της Κ.Ε. και πρώην υπεύθυνος Οικονομικού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός.
«Είχε πολλά στοιχεία επικοινωνιακά, που δημιούργησαν ένα πνεύμα ευφορίας στο εσωτερικό της χώρας, αλλά υστερούσε εξαρχής στην ουσία», τονίζει και στέλνει μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου. «Ελπίζω ότι θα εμμείνουμε στις προγραμματικές θέσεις μας», επισημαίνει.
«Υπάρχουν θετικά στοιχεία, όπως ο νόμος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Υπάρχουν άλλα που σηκώνουν συζήτηση. Η διαπραγμάτευση όπως ξεκίνησε είχε πολλά στοιχεία επικοινωνιακά, τα οποία δημιούργησαν ένα πνεύμα ευφορίας στο εσωτερικό της χώρας, αλλά υστερούσε εξαρχής στην ουσία. Επίσης εξαρχής παρουσίαζε έντονες αντιφάσεις», δήλωσε. Και συμπλήρωσε:
«Η "σκληρή" στάση μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες απέναντι στον Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν συνάδει με τις δηλώσεις του υπουργείου Οικονομικών ότι υπάρχει συμφωνία με το 70% του Μνημονίου. Αυτή η τελευταία δήλωση "ενθαρρύνει" τους "θεσμούς" να πιέζουν για συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου