Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Βάζουν όλοι το χέρι στη τσέπη για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Για ρεφενέ συνέδριο προετοιμάζεται το ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα , δεν έχει ούτε ένα ευρώ στο ταμείο του και αντιμετωπίζει μεγάλες οικονομικές δυσκολίες. Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη έχουν σημάνει συναγερμό και ψάχνουν να βρούνε χρήματα γιατί
αλλιώς συνέδριο δεν πρόκειται να γίνει, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες ορισμένων που ενώ είναι απλήρωτοι ως εργαζόμενοι, εργάζονται για την προετοιμασία του συνεδρίου που έχει προγραμματιστεί για τις 5 Ιουνίου μόνο με το φιλότιμο.
Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο κλειστό γήπεδο του Μπάσκετ της ομάδας του Πανελληνίου. Το κόστος για τις τρείς ημέρες που το ΠΑΣΟΚ θα συζητά με περίπου δυόμιση χιλιάδες στελέχη απ ' όλη την Ελλάδα, ανέρχεται στις 6 χιλιάδες, ως ενοίκιο για την αίθουσα ενώ συνολικά για το συνέδριο και την εκλογή νέου προέδρου ο προϋπολογισμός του θα φτάσει περίπου τις 250 χιλιάδες ευρώ. Όταν το συνέδριο του 2013 κόστισε 500 χιλιάδες ευρώ , και το συνέδριο επί Γ. Παπανδρέου το 2008 ανήλθε στο αστρονομικό ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ.
Όμως επειδή οι εποχές των παχιών αγελάδων πέρασαν και τώρα χρήματα δεν υπάρχουν όπως αναφέρει ο γενικός διευθυντής Νίκος Σαλαγιάννης, το ταμείο είναι μείον. Το επικείμενο συνέδριο θα είναι το πιο λιτό στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ. «Περιμέναμε να πάρουμε χρήματα από ένα υπόλοιπο της κρατικής χρηματοδότησης από τις εκλογές, που μας αναλογούν περίπου 40 χιλιάδες ευρώ, αλλά ούτε αυτά δεν έχουμε, γιατί τα χρήματα δεν θα δοθούν προς το παρόν λόγω της οικονομικής ασφυξίας της χώρας».
Στις συζητήσεις που γίνονται για την εξεύρεση χρημάτων, η εισήγηση που υπήρξε και έγινε δεκτή από τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο ήταν η δημιουργία επιτροπής που θα προτείνει τρόπους με τους οποίους θα χρηματοδοτηθούν οι ανάγκες του συνεδρίου. Τα μέλη της επιτροπής είναι οι κ.κ. Λ. Γρηγοράκος, Ν. Ανδρουλάκης, Β. Αργύρης καθώς και οι δύο υποψήφιοι που διεκδικούν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η κ. Φώφη Γεννηματά και Ανδρέας Λοβέρδος.
Οι τρόποι που συζητούν για την εξεύρεση πόρων είναι : Η έκδοση ονομαστικών κουπονιών, η εξεύρεση φίλων της παράταξης που θα μπορούσαν να συμβάλουν οικονομικά και με φανερούς τρόπους αφού με βάσει τον υφιστάμενο νόμο εκπίπτουν από τη φορολόγηση τέτοιου είδους δαπάνες όταν έχουν όνομα και ΑΦΜ, 500 ευρώ που θα δώσει ο κάθε βουλευτής από την βουλευτική του αποζημίωση όπως δίνει κάθε μήνα, αλλά και το ενδεχόμενο να βάλουν το χέρι στη τσέπη και οι σύνεδροι .
Στη Χαριλάου Τρικούπη Εξετάζουν τη πιθανότητα κάθε σύνεδρος που θα ψηφίσει στο συνέδριο για να εκλέξει τη νέα Κεντρική Επιτροπή να δίνει και κάποια χρήματα για το ταμείο του κόμματος, που δεν θα υπερβαίνουν τα 5 ευρώ.
Οι δαπάνες για το συνέδριο θα περάσουν από κόσκινο και δεν θα είναι πλουσιοπάροχες. Λόγω της έλλειψης χρημάτων, η Χαριλάου Τρικούπη δεν θα πληρώσει όλα τα έξοδα των συνέδρων που θα φτάσουν στην Αθήνα από όλη την Ελλάδα. « Ή τα αεροπορικά τους εισιτήρια θα πληρώσουμε ή τα έξοδα διαμονής τους στα ξενοδοχεία» αναφέρουν τα αρμόδια στελέχη. Σε ορισμένες περιπτώσεις μόνο αυτό μπορεί να αλλάξει και να αφορά την κάλυψη όλων των εξόδων για συνέδρους που θα φτάσουν στην Αθήνα από πολύ μακριά.
Ο βαρύς χειμώνας στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, λένε οι υπεύθυνοι ότι θα συνεχιστεί και ενδεικτικό είναι ότι έχουν περικόψει τα πάντα. Από 32 εκατομμύρια ευρώ που ήταν τα λειτουργικά κόστη το 2010 υπό την προεδρία του κ. Γ. Παπανδρέου, φέτος το ποσό αυτό ανέρχεται στις 900 Χιλιάδες ευρώ. Μόνο από τα ενοίκια που το ΠΑΣΟΚ πλήρωνε ένα εκατομμύριο το χρόνο το 2009 , έχουν εξοικονομηθεί τεράστια ποσά αφού τώρα τα έξοδα για τα ενοικίαση γραφείων ανέρχονται μόλις στις 60 χιλιάδες ευρώ το χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου