Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Μαραθώνια συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου- Το μήνυμα του Τσίπρα

Έπειτα από 7,5 ώρες, ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 20.00 το βράδυ της Κυριακής, η μαραθώνια συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο πρωθυπουργός, κατά την παρέμβαση του στη συνεδρίαση, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, ενόψει και της αυριανής συνεδρίασης
του Eurogroup.
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε «θέλουμε στο αυριανό Eurogroup την καταγραφή της σημαντικής προόδου που έχει γίνει, όμως σε κάθε περίπτωση η επίτευξη οποιασδήποτε συμφωνίας πρέπει να κινείται στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει».
Ο αρχηγός του έτερου κυβερνητικού κόμματος, πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, εξέφρασε σε δηλώσεις του την αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της ενωμένη και αποφασισμένη.
Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εκλογών, ο κ. Καμμένος απάντησε: «Η κυβέρνηση έχει φρέσκια λαϊκή εντολή και με αυτή θα προχωρήσει».
Κυβερνητικές πηγές τόνισαν ότι η Ελλάδα έχει καταβάλλει καταγεγραμμένες προσπάθειες και είναι απολύτως συνεπής στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών της, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα και τη βούλησή της για την επίτευξη αμοιβαίας, επωφελούς συμφωνίας, για την οποία όμως πρέπει να προβούν σε κινήσεις και οι εταίροι.
Κύκλοι της κυβέρνησης εκτιμούν ότι μια θετική καταγραφή στο ανακοινωθέν του αυριανού Eurogroup θα ισοδυναμεί με θετικό και αισιόδοξο μήνυμα, στην προοπτική επίτευξης συμφωνίας και ταυτόχρονα θα είναι ένα μήνυμα προς την ΕΚΤ για χαλάρωση των ασφυκτικών, οικονομικών πλαισίων της χώρας.
Σε ό,τι αφορά στις τηλεφωνικές επαφές του κ. Τσίπρα, συνεργάτες του επιβεβαίωναν ότι γίνονται, χωρίς, ωστόσο, να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες.
Τέλος, στο αυριανό Eurogroup την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Γιώργος Χουλιαράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου