Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Ο Βενιζέλος παρέδωσε την ηγεσία και το γραφείο του στη Φ. Γεννηματά

 Παρουσία και των άλλων δυο διεκδικητών της ηγεσίας Λοβέρδου και Κωνσταντινόπουλου ο Ευάγγελος Βενιζέλος  παρέδωσε και τυπικά σήμερα στην νικήτρια των εσωκομματικών εκλογών Φώφη Γεννηματά, υποσχόμενος να είναι παρών σε όλες τις στρατηγικές
στιγμές του κινήματος.         
Εκείνη τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του στη χώρα και στην παράταξη. 


Βενιζέλος: Ο Τσίπρας δεν είναι η νέα Ζαν Ντ΄Αρκ  

 Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις και στην τύχη της διαπραγμάτευσης τόνισε ότι «ο κ. Τσίπρας δεν είναι η νέα Ζαν Ντ' Αρκ να ακούει φωνές, αλλά είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός» και πρόσθεσε ότι «έχει εντολή από τον ελληνικό λαό και πρέπει να την τιμήσει».
«Φάνηκε ποσό κούφιες ήταν οι δημαγωγίες βλάπτοντας τη χώρα» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος για το ναυάγιο της Κυριακής και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι ακόμη και τώρα μένει στο  αγαπημένο επιχείρημά του που είναι η απειλή της αυτοκτονίας της χώρας, λέγοντας  θα έχει και παράπλευρες επιπτώσεις στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη.
 «Αυτό το επιχείρημα δεν θα έχει αποτέλεσμα» είπε και ευχήθηκε  «ελπίζω η διαπραγμάτευση  να  συνεχίζεται, ελπίζω ότι ο κ. Τσιπρας έχει κάτι στο μυαλό του».

Μιλώντας για το  ΠΑΣΟΚ συνεχάρη την κ. Γεννηματά «για την καθαρή της νίκη και με την άμεση ψήφο από την κοινωνική μας βάση» και υποσχέθηκε όλοι να βρίσκονται στο πλευρό της .
Τέλος αν αν και όπως είπε δεν θα μετέχει στη καθημερινή πορεία του ΠΑΣΟΚ, για να αφήσει χώρο στην κυρία Γεννηματα, διαβεβαίωσε πως θα παρών σε όλες τις στρατηγικές στιγμές του κινήματος.
Η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την ελπίδα  οι κρίσιμες στιγμές που ζει η χώρα να μην γίνουν δραματικές και υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός οφείλει »να διασφαλίσει την ισότιμη συμμετοχή σε ΕΕ και Ευρωζώνη».
Οπως είπε η κυρία Γεννηματά η διαπραγμάτευση ξεπερνά τα όρια ενός πρωθυπουργού ή μίας κυβέρνησης και επέμεινε ότι και στην ύστατη ύστατη ώρα θα πρέπει να σχηματιστεί ένα εθνικό πλαίσιο για την τελική διαπραγματεύση, για το καλό κάθε Έλληνα.
Οσον αφορά στην μελλοντική πορεία του ΠΑΣΟΚ και την δική της στάση είπε «πήραμε εντολή να προχωρήσουμε στην ανασυγκρότηση του κόμματος, χωρίς τις αλαζονείες των παρελθόντων ετών, όταν το ΠΑΣΟΚ είχε άλλες δυνάμεις». 
Τέλος, ευχαρίστησε τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο για τη συμβολή του στη χώρα και  στη παράταξη.
 thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου