Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Επίθεση στην ευρωζώνη εξαπέλυσε ο Αλ.Τσίπρας από την Αγ. Πετρούπολη

Επιθετικοί τόνοι και παραινέσεις στους ευρωπαίους να μην μείνουν κολλημένοι σε πολιτικές λιτότητας από τον Αλέξη Τσίπρα και την ομιλία του στην Αγία Πετρούπολη παρουσία του Βλαντιμίρ Πούτιν.   
Λίγα 24ωρα πριν από την κρίσιμη σύνοδο της ευρωζώνης που λαμβάνει χαρακτήρα ύστατης ευκαιρίας
για την Ελλάδα να πετύχει μια συμφωνία με τους πιστωτές της ο πρωθυπουργός από την Αγία Πετρούπολη επανέλαβε πως το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό και σημείωσε ότι η ΕΕ οφείλει να ξαναβρεί τον δρόμο της.
« Το ερώτημα είναι εάν η ΕΕ θα δώσει χώρο σε πολιτικές αλληλεγγύης ή θα μείνει κολλημένη στις πολιτικές λιτότητας» είπε ο έλληνας πρωθυπουργός.
«Η Ελλάδα βρίσκεται στο γεωγραφικό κέντρο πολλών κρίσεων» σημείωσε ο ελληνας πρωθυπουργός τονίζοντας ότι υπήρξε πάντα πόλος σταθερότητας και ασφάλειας.
«Επιδιώκουμε να γίνουμε κόμβος στο σταυροδρόμι των 3 ηπείρων» επεσήμανε.
Η Ελλάδα είπε  βρίσκεται στη μέση μιας μεγάλης φουρτούνας, «αλλά ως λαός θάλασσας ξέρει να βγαίνει από φουρτούνες» . Παράλληλα σημείωσε ότι επιδιώκουμε να γίνουμε κόμβος στο σταυροδρόμι των 3 ηπείρων» επεσήμανε.
Οσον αφορά στις διεθνείς εξελίξεις ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι είναι κακός οιωνός η κρίση στην Ουκρανία, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να σταματήσει ο φαύλος κύκλος των κυρώσεων.
Νωρίτερα  μιλώντας σε έλληνες ομογενείς που βρέθηκαν στο μνημείο του Ιωάννη Καποδίστρια  όπου κατέθεσε στεφάνι είπε ότι «  στόχος της προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης και του λαού είναι να ξανακάνουμε κυρίαρχη χώρα την πατρίδα μας και το λαό να έχει ψηλά το κεφάλι και να ζει με αξιοπρέπεια».
«Η Ελλάδα δίνει σπουδαία και γενναία μάχη αυτούς τους μήνες, περνά μεγάλη οικονομική κρίση και  οικονομικές δυσκολίες. Αλλά εσείς γνωρίζετε από δυσκολίες. Τις έχετε ξεπεράσει και έχετε σταθεί στα πόδια σας. Είναι βασικό χαρακτηριστικό του ελληνισμού, όταν έχουμε στόχο και αξίες, όταν έχουμε στοχοπροσήλωση ακόμη και τις μεγαλύτερες δυσκολίες να τις ξεπερνούμε» σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Επισήμανε ότι «αντλεί κανείς δύναμη από το γεγονός ότι έχει δίκαιο» και τόνισε ότι «προσπάθεια όλου του ελληνισμού και ελληνικού λαού είναι να ξανακάνουμε κυρίαρχη χώρα την πατρίδα μας και ο λαός να ζει με αξιοπρέπεια. Να είστε περήφανοι που είστε Έλληνες».

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου