Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ Ή ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ; ;

-Τα τελευταία χρόνια, η ριζοσπαστική Αριστερη και Δεξιά αντιπολιτευση, προπαγανδιζαν ότι οι ισχυρές οικονομικά χώρες της Ευρωζωνης χρεισιμοποιουσαν το Ευρώ για να δημιουργούν πλεονασματα έναντι των αδυναμων.
-Πάνω σ'αυτην την βασική εκτίμηση διαμόρφωσαν την στρατηγική τους, εκτιμώντας ότι, σε καμιά περίπτωση οι εταίροι μας ,δεν θα επελεγαν την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ. 

-Αυτός ήταν ο λόγος που κατηγορουσαν ,τις προηγούμενες κυβερνήσεις ως ενδοτικες και ανέδειξαν και συνεχίζουν να κρατούν ως κορυφαίο θέματην"σκληρή"διαπραγματευση.

-Η εκτίμηση αυτή σε συνδυασμό με την άποψη, ότι θα κοστίσει πιο πολύ στην Ευρωζωνη η έξοδος της Ελλάδας, από την αποδοχή των Ελληνικών αιτημάτων, τους οδήγησε να επιλέξουν τον ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ.
-Μερικες από τις όλεθρος επιπτώσεις, αυτών των επιλογών τις ζούμε, τις χειρότερες θα τις ζήσουμε σύντομα.
-Τελευταία με μεγάλη ευκολία διακηρυσσουν, ότι ισχυροί κύκλοι στην Ευρωζωνη, με πρώτη την Γερμανία, θέλουν να μας βγάλουν από το Ευρώ. Συνεπώς έπρεπε και εμείς να έχουμε ένα σχέδιο εξόδου από το Ευρώ και αυτό ,ως υπεύθυνη κυβέρνηση, έπρεπε να το ετοιμασουμε.
-Η ευκολία με την οποία αλλάζουν τις βασικές τους αρχές και θέσεις τρομάζει.
-Βέβαια ο κόσμος το έχει συνηθίσει αυτό με τα κόμματα .
-Μόνο που τώρα είναι απολύτως καταστροφικό.
-Να βρούμε τώρα το δρόμο της λογικής και του μέτρου. 'Να καταλάβουμε πως τα ελλείμματα και τα χρέη είναι δικά μας προβλήματα, που τα δημιουργούσαν και τα δημιουργουν ,κυρίως η περιορισμένη παραγωγικοτητα και ανταγωνιστικοτητα της οικονομίας και του κράτους. 

-Τουλάχιστον να μην επιτρέψουμε να μπει η χώρα ,στο πιο σκοτεινό δρόμο της αλληλοποινικοποιησης της πολιτικής ζωής.
-Δυστυχώς τα δυσκολότερα είναι μπροστά.
-Μπροστά μας είναι και οι πρωτοβουλίες της εξόδου από την διογκουμενη κριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου