Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Βαρουφάκης: Η μητέρα μου ήταν μέλος ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης

Και μεταξύ άλλων για τα έργα και τις ημέρες του στο ΥΠΟΙΚ και για το περίφημο Plan B, πετάει και μια βόμβα για την προσωπική του ζωή και για τα παιδικά του χρόνια.
Τι λέει ο Γιάνης, το «αστέρι» όπως τον αποκαλεί  επανειλλημμένος ο δημοσιογράφος του Stern: Ότι ο πατέρας του φυλακίστηκε (1946-1949) σε ένα ποινικό στρατόπεδο
στον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο για τέσσερα χρόνια και υπέστη κατ' επανάλλειψη «βάναυσα βασανιστήρια« επειδή αρνήθηκε να καταγγείλει τους κομμουνιστές γιατί ήταν ένας φιλελεύθερος άνθρωπος γαλουχημένος στο πνεύμα της Γαλλικής Επανάστασης».
Και κάπου εδώ ρίχνει και μια βόμβα μεγατόνων : Η μητέρα μου, λέει ο Γιάνης, ήταν «μέλος μιας δεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης»! «Μισούσε όλους τους αριστερούς» και ένα από τα καθήκοντά της ήταν να κατασκοπεύει τον πατέρα του και μετέπειτα σύζυγό της!
Όσο για το γνωστό πια Βαρουφάκης gate ο Γιάνης επαναλαμβάνει ότι από τον περασμένο Ιανουάριο πέντε με έξι άτομα μελετούσαν εναλλακτικά σενάρια για το Grexit τα οποία απορρίφθηκαν μετέπειτα. Τέλος, χαρακτηρίζει το τρίτο πακέτο διάσωσης ως «τη μεγαλύτερη επίθεση κατά της δημοκρατίας από το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου