Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Ο Τσίπρας απαντά στη Φώφη για Βαρουφάκη και Plan B

Με προφανή στόχο να σταματήσει το σήριαλ με τις αποκαλύψεις για τον Γιάνη Βαρουφάκη προσέρχεται αύριο στη Βουλή ο Πρωθυπουργός.
Ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να απαντήσει κατά την θεσμοθετημένη «Ωρα του Πρωθυπουργού» στην επίκαιρη ερώτηση της Προέδρου του
ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά που αφορά τα όσα είδαν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας για το Plan B που προετοίμαζε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
Ο κ. Τσίπρας θα απαντήσει και σε επίκαιρη ερώτηση του Νικήτα Κακλαμάνη για την παράνομη μετανάστευση.
Εντωμεταξύ στη Βουλή βρίσκονται από χθες το βράδυ οιδικογραφίες που αφορούν τον Γιάνη Βαρουφάκη. Σχετικές μηνυτήριες αναφορές έχουν καταθέσει εις βάρος του ο πρόεδρος του κόμματος «Τελεία» Απόστολος Γκλέτσος και ο δικηγόρος Παναγιώτη Γιαννόπουλου. Σημειώνεται ότι μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν και οι δικηγόροι Δημήτρης Βερβεσός και Αντώνης Βγόντζας.
Το επόμενο βήμα είναι να ανακοινωθούν στην Ολομέλεια του Σώματος και στην συνέχεια το λόγο παίρνουν τα κόμματα. Σε αυτά επαφίεται αν θα καταθέσουν πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής (απαιτούνται 60 υπογραφές για να συζητηθεί στην Ολομέλεια) ή πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής (απαιτούνται 30 υπογραφές) σε βάρος του πρώην υπουργού.
Αν δεν υπάρξει κοινό αίτημα της αντιπολίτευσης, την ανάληψης της πρωτοβουλίας αυτής διαθέτει μόνο η ΝΔ που έχει στις τάξεις της τους βουλευτές που απαιτούνται (75)  για την κατάθεση της πρότασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου