Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Λαφαζάνης - Ζωή: Οι διαφωνίες με το Μαξίμου τους φέρνουν ακόμη πιο κοντά

Αποφασισμένοι να χωρίσουν τον δρόμο τους με τον ΣΥΡΙΖΑ φέρονται τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας που μέρα με την ημέρα κλιμακώνουν την αντιπαράθεση με την ηγεσία του κόμματος και το Μέγαρο Μαξίμου. Παρά το γεγονός ότι συμμετέχουν στις διαδικασίες του συνέδριου, στο εσωτερικό της εσωκομματικής αντιπολίτευσης
του ΣΥΡΙΖΑ, κυριαρχεί η άποψη ότι πρέπει να αποχωρήσουν από το κόμμα πριν από το συνέδριο όπου γίνονται προσπάθειες από την ηγεσία να αλλοιώσει τους συσχετισμούς δυνάμεων -όπως αναφέρουν- με την είσοδο νέων μελών κυρίως από παράγοντες και πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του χώρου της Κεντροαριστεράς.
Περιμένουν διαγραφή - Διοργανώνουν εκδηλώσεις
Παράλληλα η προαναγγελία από τον Π. Λαφαζάνη ότι οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας δεν θα ψηφίσουν το Μνημόνιο και το κάλεσμα και στους υπόλοιπους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να πράξουν το ίδιο, κορυφώνει την αντιπαράθεση με το Μέγαρο Μαξίμου στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας. Στην Αριστερή Πλατφόρμα αναμένουν ότι η απάντηση από τον Πρωθυπουργό στην νέα καταψήφιση της συμφωνίας θα είναι πιθανότατα η διαγραφή των διαφωνούντων από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ όπως προβλέπει ο κανονισμός της βουλής εν αντιθέσει με το καταστατικό του κόμματος που δεν περιλαμβάνει διατάξεις για διαγραφές. Στην πιθανή περίπτωση που «θέσουν εαυτούς εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ» μετά την ψήφιση της συμφωνίας, το γεγονός αυτό θα αποτελέσει και την αφορμή για το οριστικό διαζύγιο με τον ΣΥΡΙΖΑ όπου η ευθύνη θα καταμεριστεί κυρίως στο Μέγαρο Μαξίμου. Ήδη από τώρα η Αριστερή Πλατφόρμα έχει προγραμματίσει τηνδιοργάνωση εκδηλώσεων ανά την επικράτεια με πρώτη τηνσημερινή εκδήλωση της ISKRΑ στο Βόλο με θέμα «Το ΟΧΙ δεν ηττήθηκε- συνεχίζουμε» και ομιλητή τον Δ. Στρατούλη
Τι θα κάνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Η Αριστερή Πλατφόρμα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Είναι χαρακτηριστικό ότι χτες κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η Πρόεδρος της Βουλής το παρών έδωσε ο Δ. Στρατούλης. Η κ. Κωνσταντοπούλου σε κοινή γραμμή με την Αριστερή Πλατφόρμα δήλωσε ότι  δεν πρόκειται να ψηφίσει νέα μέτρα -μίλησε για καθαρό εκβιασμό από την πλευρά των δανειστών- αλλά απέρριψε εκ προοιμίου τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για το κλείσιμο του τρίτου μνημονίου μη αποδεχόμενη τον όρο συμφωνία.
Ουσιαστικά τάχθηκε με την άποψη του Π. Λαφαζάνη ο οποίος λίγες ώρες πριν είχε δηλώσει ότι οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας θα καταψηφίσουν την συμφωνία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου