Συναίνεση, συγκλίσεις, συγκεκριμένο πρόγραμμα και όχι απλώς μοίρασμα καρεκλών χρειάζεται εκτός από πλειοψηφία μία κυβέρνηση εκτιμά, σχολιάζοντας τις μετεκλογικές συνεργασίες, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.
Χαρακτηρίζει το δημοψήφισμα «κορυφαία δημοκρατική διαδικασία» στην ιστορία των αγωνιζόμενων λαών της Ευρώπης και τονίζει ότι
«ουδείς δικαιούται να καπηλεύεται το 62%».
Η περιφερειάρχης Αττικής και κεντρικό πολιτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σε σημερινή συνέντευξή της στην εφημερίδα «Αγορά», προτείνει την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων με παράλληλη υλοποίηση συγκεκριμένου αναπτυξιακού σχεδίου, ενώ για το μεταναστευτικό προσυπογράφει την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, για «ενεργοποίηση των τεσσάρων πυλώνων του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, του 2008, το οποίο υπογράμμιζε τη συμβολή της διεθνούς μετανάστευσης στην οικονομία και τη δημογραφία της Γηραιάς Ηπείρου».
Η ίδια απαντώντας σε σχόλιο περί υποτονικής στάσης της στην προεκλογική κίνηση, δηλώνει «δημοσίως παρούσα με όρους πολιτικής, και σεβόμενη τις συλλογικές λειτουργίες και αποφάσεις». Από την Περιφέρεια Αττικής, με φανερή την«πολιτική μου ταυτότητα», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, με συστηματικό έργο «δίνουμε πολιτικό δείγμα γραφής, θεμελιώνοντας το ηθικό αντιπαράδειγμα».
Στην ερώτηση εάν συμφωνεί με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, υποστηρίζει ότι ως διαδικασία «εγγράφεται στη μακρά ευρωπαϊκή, δημοκρατική παράδοση των μαχών των λαών της Ευρώπης για ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή». Προσθέτει δε, ότι «έγραψε» ιστορία και ουδείς δικαιούται να ερμηνεύει ανάλογα με τα συγκυριακά του συμφέροντα, το αποτέλεσμά του, ούτε και να καπηλεύεται το 62%.
Σε ό,τι αφορά τις ευθύνες για τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, η περιφερειάρχης τις αποδίδει σε «μια μερίδα συντρόφων» η οποία επέλεξε ξεχωριστό δρόμο, προτάσσοντας προγραμματικά την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα .
Οι επιπτώσεις εκτιμά ότι «ήταν εθνικές, αν όχι και ευρωπαϊκές», γι’ αυτό, όπως υπογραμμίζει, πρέπει «ο καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στους πολίτες και την Ιστορία».
Για το κυβερνητικό έργο και τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, σημειώνει ότι ήταν «θέμα πολιτικής επιλογής και ότι μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο της σκληρής διαπραγμάτευσης, η κυβέρνηση κατάφερε αρκετά και έβαλε τις βάσεις για πολλά ακόμη».
Προσθέτει ότι η μελλοντική στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. στην περίπτωση που θα είναι ξανά κυβέρνηση) πρέπει να είναι η ανάταξη του τόπου μέσα από συγκεκριμένο οδικό χάρτη ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους και τους παραγωγικούς φορείς .
«Να προωθηθούν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των χρόνιων παθογενειών και να εκπονηθεί ένα στρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο στη βάση των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η γεωστρατηγική θέση της χώρας», επισημαίνει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου