Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Ο Βενιζέλος θέλει κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς παλιά πολιτικά στελέχη

Κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας με υπουργούς που δεν θα είναι παλαιά πολιτικά στελέχη, αλλά από την κοινωνία, «βλέπει» ως λύση οΕυάγγελος Βενιζέλος σε περίπτωση που όπως είπε «αποτύχει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».
Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο «Κοινοβουλευτικά, δεν
χρειάζεται να είναι υπουργοί παλιά πολιτικά στελέχη. Μπορούμε να έχουμε μια κυβέρνηση, στην οποία να επιστρατευτούν άνθρωποι από την κοινωνία, με μεγάλες ικανότητες, οι οποίοι να πιστεύουν σε κάτι, με τη στήριξη όλων των ευρωπαϊκών δυνάμεων, διότι και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον μια ευρωπαϊκή δύναμη».
Παράλληλα επεσήμανε ότι ο κ. Τσίπρας «επέλεξε να έχει μια κυβέρνηση 155 βουλευτών περιορισμένου φάσματος με τον κ. Καμμένο και οφείλει να έχει την ευθύνη για τη διαχείριση της περιουσίας του». Εγκάλεσε δε τους υπουργούς της κυβέρνησης που «χαίρονται επειδή κάθε μέρα εκτοξεύουν φορολογικές και ασφαλιστικές απειλές».
Ερωτηθείς για το αν πρόκειται να συνομιλήσει με τον κ. Τσίπρα, ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Εγώ να καλέσω τον κ. Τσίπρα; Ο κ. Τσίπρας έπρεπε να καλέσει εμένα, αν ήθελε. Είχαμε δύο συνομιλίες. Η πρώτη στο ΥΠΕΞ, πριν τις εκλογές, και μία μετά, την παραμονή της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου. Του τα είπα όλα αυτά πάρα πολύ καθαρά. Του είπα “γιατί αλλάζεις το πλαίσιο;” και ότι 28 Φεβρουαρίου θα βγούμε στην προληπτική πιστωτική γραμμή. Βάλε τα θέματά σου, μείωσε τις απαιτήσεις της τρόικας, προσπάθησε να αποσπάσεις κάποιες περαιτέρω παροχές αναπτυξιακού και κοινωνικού χαρακτήρα, αλλά μη χαλάς το χρονοδιάγραμμα και το στρατηγικό στόχο. Αντί γι’ αυτό, θυμάστε πολύ καλά τι περάσαμε».
Τέλος,αναφερόμενος στα σενάρια της «αριστερής παρένθεσης» σημείωσε ότι σ' αυτά επένδυσαν ο κ. Λαφαζάνης, η κυρία Κωνσταντοπούλου και η Λαϊκή Ενότητα και συνέχισε λέγοντας πως ο Αλ. Τσίπρας «είχε αξιοποιήσει τον ριζοσπαστικό της δραχμοφιλίας του κ. Λαφαζάνη και της Λαϊκής Ενότητας, για να εμφανιστεί ως ένα κόμμα, το οποίο είναι αριστερό, ανατρεπτικό και αντισυμβατικό. Κατέλαβε την εξουσία, τους απέβαλε και τους εξόντωσε και τελικά έχει απομείνει στην εξουσία, χωρίς ιδεολογικό και πολιτικό περιεχόμενο».

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου