Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Αυτούς θέλει ο πρωθυπουργός στη Π.Γ του κόμματος

Νέο γραμματέα στη θέση του παραιτηθέντος Τάσου Κορωνάκη εκλεγεί σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
Τη διεύρυνση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος με τρεις υπουργούς, ώστε «να υπάρχει σύνδεση με την κυβέρνηση», καθώς και την εκλογή νέου γραμματέα στη θέση του παραιτηθέντος από τον Αύγουστο, Τάσου Κορωνάκη, εκλεγεί σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του
ΣΥΡΙΖΑ.
Επιθυμία του Αλέξη Τσιπρα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, να εκλεγούν στην ΠΓ οι δυο κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες που «τρέχουν» τη συμφωνία με τους εταίρους και έχουν πλήρη επίγνωση και ευθύνη επί των οικονομικών θεμάτων, ήτοι ο αντιπρόεδρος Γιαννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Ο πρωθυπουργός θέλει και ένα υπουργό από υπουργείο με ισχυρό κοινωνικό συμβολισμό, όπως το Παιδείας, εξ ου και επελέγη ο Νίκος Φίλης.
Στη θέση του γραμματέα αναμένεται να εκλεγεί ο Παναγιώτης Ρήγας μέχρι τώρα μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος οργανωτικού του κόμματος. Κατά την πλήρωση των κενών θέσεων στην ΠΓ εκτός του κ. Ρήγα, που θα εκλεγεί γραμματέας θα εκλεγούν στελέχη στις θέσεις εκείνων που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω της συμφωνίας με τους δανειστές. Σημειωτέον ότι τότε έφυγαν τα στελέχη της αριστερής πτέρυγας Αλέκος Καλύβης, Στάθης Λεουτσάκος, Σόφη Παπαδόγιαννη και Αντώνης Νταβανέλος, ενώ είχε αποχωρήσει και ο επικεφαλής ΚΟΕ Ρούντι Ρινάλντι.
Θα παραιτηθεί επίσης και ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος, καθώς έχει συμφωνηθεί να μην υπάρχουν βουλευτές στη νέα σύνθεση του οργάνου -άρα, θα πληρωθούν επτά κενές θέσεις.
Στην ΠΓ παραμένουν, πάντως, οι Ηλιόπουλος Νάσος, Λάμπρου Πάνος, Μπουρνούς Γιάννης και Σβίγκου Ράνια 
το protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου