Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Σάλος στη Γαλλία από δημοσίευμα της Figaro για επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα

Σε δημόσια απολογία αναγκάστηκε να προχωρήσει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, μετά το σάλο που προκλήθηκε από δημοσίευμά της αναφορικά με την επικείμενη επίσκεψη του γάλλου προέδρου Φ. Ολάντ στην Ελλάδα.
Σε ένα σύντομο άρθρο που δημοσίευσε τη Δευτέρα για
το θέμα, η Figaro ανέφερε ως το πρόσωπο που θα είναι επιφορτισμένο με την ασφάλεια του γάλλου προέδρου κατά τη διάρκεια της διαμονής του στην Αθήνα, την αστυνομικό της ΕΛΑΣ Ευρυδίκη Σουλιώτη.
Μέχρι εδώ όλα καλά. Το πρόβλημα ωστόσο ήταν ο τόνος αλλά και οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε η εφημερίδα, όπως επεσήμανε πλήθος δημοσιογράφων μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Για την επίσημη επίσκεψή του διάρκειας 30 ωρών στην Αθήνα, στις 23 Οκτωβρίου, ο Φ. Ολάντ θα παρακολουθείται στενά από την Ευρυδίκη Σουλιώτη. Πολύ όμορφη, μεγάλη, ψηλή και γνώστης της γαλλικής γλώσσας, η αστυνομικός ειδικεύεται στην προστασία των προσωπικοτήτων στην Ελλαδα. Η ελληνική κυβέρνηση την επέλεξε λοιπόν για να “προστατεύσει” τον γάλλο πρόεδρο στις μετακιήσεις του. Ο Τύπος στην Ελλάδα θεωρεί ότι πρόκειται για μικρή χειρονομία του Αλέξη Τσίπρα για να ευχαριστήσει τον Φ. Ολάντ για τη φιλία του προς την Ελλάδα», αναφέρει το δημοσίευμα.
Ο δημοσιογράφος Michel Grossiord του Europe 1 έσπευσε να σχολιάσει δηκτικά το δημοσίευμα: «Μια πολύ όμορφη γυναίκα ως δώρο στον Φ. Ολάντ!» για να ακολουθήσει πληθώρα αρνητικών σχολιών στο twitter όπως τα εξής: «Αγαπητή Figaro, μπορείς να αποφεύγεις να μοιράζεσαι μαζί μας τα σεξιστικά σου σχόλια;», «Η Figaro παρουσιάζει την προστασία του Ολάντ στην Αθήνα ως δώρο και βάζει το “προστατεύει” σε εισαγωγικά», κ.α.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε στα social media, με τους χρήστες να κατηγορούν την εφημερίδα για σεξισμό, η εφημερίδα ανήρτησε στο twitter το εξής μήνυμα: «Η Figaro εκφράσει τις απολογίες τις στην κ. Σουλιώτη και στους αναγνώστες της εφημερίδας».
 

 

Διαψεύδει το δημοσίευμα και η Βουλή των Ελλήνων

Σε διάψευση του δημοσίευματος προχώρησε και η Βουλή των Ελλήνων. 
«Διαψεύδονται τα δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, τα οποία αναφέρονται στην αποκλειστική συνοδευτική ασφάλεια του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, από πρόσωπο της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Βουλής των Ελλήνων», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 
 

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου