Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Χρ. Σπίρτζης από Θεσσαλονίκη: Στόχος είναι να βγούμε από την κρίση μέσα από ένα μεγάλο πρόγραμμα υποδομών

"Μάχη" για το ΕΣΠΑ δίνει η κυβέρνηση προκειμένου να μην απορροφηθούν κονδύλια της νέας προγραμματικής περιόδου, όπως τόνισε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.
Ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος παρευρέθηκε σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, μίλησε ακόμη για τους στόχους της κυβέρνησης όσον αφορά τις υποδομές.

"Δίνουμε μία μάχη ώστε να μην απορροφηθούν κονδύλια της νέας προγραμματικής περιόδου και να μπορούν να γίνουν μικρομεσαία έργα σε όλη την Περιφέρεια. Και αυτός είναι ο λόγος που δεν έχει βγει ακόμη οριστικά το νέο πρόγραμμα έργων. Επίσης, δίνουμε έναν αγώνα για τα μεγάλα έργα, όπως είναι το Μετρό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, να μην εγκλωβίσουν πολύ μεγάλα κονδύλια από τη νέα προγραμματική περίοδο", υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης.
Όπως ανέφερε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, πριν από λίγες μέρες συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, της οποίας η συμμετοχή για το Μετρό αυξήθηκε σε 50%, ενώ γίνεται προσπάθεια για να αλλάξουν οι όροι των παραχωρήσεων για τους αυτοκινητόδρομους.
Όσον αφορά το ζήτημα των αεροδρομίων, ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια δεν έχουν κανέναν λόγο να ανησυχούν, καθώς είναι διασφαλισμένη και η εργασία αυτών των ανθρώπων και η διατήρηση των εργασιακών σχέσεων που έχουν. "Ο στόχος και το στήριγμα αυτής της κυβέρνησης θα είναι τα έργα των μέσων σταθερής τροχιάς σε όλη την Ελλάδα και να βγούμε μέσα από την κρίση με ένα μεγάλο πρόγραμμα υποδομών", επεσήμανε ο κ. Σπίρτζης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου