Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Αιχμηρή απάντηση Μαξίμου σε Πανούση για τις καταγγελίες

Ολιγόλογη πλην φαρμακερή η ανακοίνωση που εκδόθηκε το απόγευμα της Κυριακής και μάλιστα από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού για τις καταγγελίες Πανούση.  
Χαρακτηρίζει «εξαιρετικά σοβαρές» τις καταγγελίες, εγκαλεί τον κ. Πανούση για το ότι τις «περιφέρει» στα ΜΜΕ και του υποδεικνύει την δικαιοσύνη. 

«Οι καταγγελίες που διατυπώνει δημοσίως ο κ. Πανούσης, είναι εξαιρετικά σοβαρές για να τις περιφέρει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αντί να τις καταθέσει, επισήμως και με κάθε λεπτομέρεια, στη Δικαιοσύνη» αναφέρει το δελτίο Τύπου του Γραφείου του Πρωθυπουργού.

Τι ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης  

Οι καταγγελίες Πανούση έχουν προκαλέσει και σειρά πολιτικών αντιδράσεων με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ζητούν από τον πρωθυπουργό και τη δικαιοσύνη να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.  

ΝΔ: Ο πρωθυπουργός να ξεκαθαρίσει άμεσα τη θέση του   

Για «σοβαρές σκιές» κάνει λόγο η ΝΔ σχολιάζοντας τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση. 

Σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι «τα όσα καταγγέλλει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη για σχέσεις πολιτικών με τρομοκράτες για την κατάσταση στις φυλακές, αλλά και την Αστυνομία, αφήνουν πολύ σοβαρές σκιές».

«Ο Πρωθυπουργός υποχρεούται να ξεκαθαρίσει άμεσα τη θέση του και η Δικαιοσύνη να προχωρήσει ταχύτατα σε πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών του πρώην υπουργού», αναφέρει η ΝΔ.

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Χρειάζεται παρέμβαση της δικαιοσύνης και του πρωθυπουργού 

Ο Θ. Παπαθεοδώρου, Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡ) κάλεσε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να πάρουν θέση και τη δικαιοσύνη να παρέμβει. 

«Ο κ. Πανούσης φέρεται σε δημοσιεύματα του Τύπου να κατέχει στοιχεία, από την προηγούμενη θητεία του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για διασυνδέσεις Πολιτικών προσώπων με την εγχώρια τρομοκρατία. Οι Εισαγγελικές Αρχές οφείλουν άμεσα να διερευνήσουν αυτεπάγγελτα την αλήθεια των ισχυρισμών του πρώην αναπληρωτή Υπουργού και σε περίπτωση που ευσταθούν να παραπέμψουν τους υπαιτίους στη δικαιοσύνη. Η διάχυση μιας θολής υποψίας πολιτικοοικονομικών σκανδάλων με φόντο την τρομοκρατία βλάπτει τη λειτουργία της Δημοκρατίας και οπωσδήποτε αυτή η αχλύ δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει με μυθιστορηματικές διηγήσεις. Χρειάζεται να παρέμβει η δικαιοσύνη αλλά παράλληλα οφείλουν να τοποθετηθούν η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός για το περιεχόμενο των καταγγελιών Πανούση».

Παρέμβαση Τσίπρα ζητεί το Ποτάμι

«Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις του Γ.Πανούση, που ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρισκόταν διαρκώς στο στόχαστρο συγκεκριμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, συνιστούν μείζον θέμα για τη λειτουργία της δημοκρατίας. Διαβάζοντας τα όσα αποκαλύπτει ο κ.Πανούσης αναρωτιέσαι αν ζεις σε μια ευρωπαϊκή χώρα ή σε χώρα που κάνουν κουμάντο μαφίες. Θεωρούμε αυτονόητη την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Καλούμε τον κ.Τσίπρα να πάρει θέση για όσα καταμαρτυρούνται και αφορούν τον ίδιο και στελέχη της κυβέρνησης του».

Eνωση Κεντρώων: Επειδή δεν ζούμε στη Σικελία ο Τσίπρας να πάρει άμεσα θέση 

«Οι καταγγελίες του πρώην Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούση έχουν μείζονα σημασία και αναφέρουν εκτός των άλλων ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο για την εξόντωσή του από ανθρώπους του υποκόσμου αλλά και από κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διεπλέκοντο με την τρομοκρατία. Επειδή τυγχάνει να μην ζούμε στην Σικελία και στα μέσα του 19ου αιώνα όπου τέτοιες πράξεις αναλάμβανε η "Κόζα Νόστρα" και επειδή στις μέρες μας η δημοκρατία και η δικαιοσύνη λειτουργούν, εάν ευσταθούν οι καταγγελίες αυτές, οφείλει άμεσα να πάρει θέσει η Κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός» αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου