Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Συγκροτούνται Επιτροπές και Περιφερειακά Συντονιστικά στη Δημοκρατικής Συμπαράταξηη

Με στόχο «να ξανακάνουμε μεγάλη τη Δημοκρατική Παράταξη», η Φώφη Γεννηματά ζήτησε ‘ευελιξία’, προκειμένου να περιληφθούν και άλλα στελέχη του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.
Με κεντρική επιδίωξη την εμβάθυνση της προγραμματικής και πολιτικής σύγκλησης των χώρων που απαρτίζουν τη
Δημοκρατική Συμπαράταξη, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κήρυξε την έναρξη της πορείας προ της Πανελλαδική Πολιτική και Προγραμματική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Μάιο του 2016.
Όσο για τον στόχο διεύρυνσης της Συμπαράταξης, δήλωσε ότι «οι πόρτες είναι ανοιχτές», καλώντας όποιον κατανοεί την ανάγκη δημιουργίας μίας νέας ισχυρής Κεντροαριστεράς ξανά, να συντονίσει τις προσπάθειές του μαζί τους.
Στην προσπάθεια σύνθεσης των επιμέρους πολιτικών απόψεων, ώστε η Δημοκρατική Συμπαράταξη να εμφανίζεται με κοινή παρουσία στα μείζονα θέματα, σημαντικό ρόλο θα παίξει η συνεργασία των θεσμικών οργάνων των κομμάτων που την συναποτελούν.
Ειδικότερα, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η χάραξη ενιαίας στάσης στην ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για θέματα νομοθετικού έργου, η στενή συνεργασία των θεσμικών οργάνων των δύο κομμάτων και των Κινήσεων Πολιτών, καθώς και εκείνη των υπευθύνων των Γραφείων Τύπου τους και η δημιουργία ειδικού ισοτόπου.
 Mάλιστα, πέραν της Επιτροπής Οργανωτικού, όπου θα μετέχουν οι γραμματείς του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης και της ΔΗΜΑΡ Γιώργος Μπουλμπασάκος, ο Μανώλης Όθωνας, ο Νίκος Διακουλάκης και ο Θάνος Μωραΐτης, θα δημιουργηθεί μία ακόμα, Επιστημονική Επιτροπή αυτή την φορά. Σε αυτήν σημαντικό ρόλο θα παίζει ο Κώστας Σκανδαλίδης –λόγω ΙΣΤΑΜΕ- από το ΠΑΣΟΚ και ο ακαδημαϊκός Παναγιώτης Ιωακειμίδης καθώς και ένα πρόσωπο που θα προταθεί από τη ΔΗΜΑΡ, πιθανότατα ο Δημήτρης Χατζησωκράτης.
Στο μεταξύ, με την ευθύνη του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου, συγκροτούνται και τα Περιφερειακά Συντονιστικά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, την προετοιμασία της σύνθεσης των οποίων θα επιμεληθεί η πρώτη επιτροπή. Ειδικά για την Αττική θα συγκροτηθούν τρία περιφερειακά συντονιστικά, για την Α και Β Αθήνας, την Α και Β Πειραιά και το Υπόλοιπο Αττικής αντίστοιχα. Στην Κεντρική Μακεδονία θα συγκροτηθούν δύο Περιφερειακά Συντονιστικά, για Α και Β Θεσσαλονίκης το ένα και για την υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία το άλλο , ενώ για καθεμία από τις άλλες έντεκα Περιφέρειες, προβλέπεται και ένα Συντονιστικό. Η σύνθεση των τελευταίων, θα επιχειρηθεί να εκτείνεται και πέραν των θεσμικών παραγόντων, εκτός ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Κινήσεων, στους χώρους της Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων κ.ο.κ. και σε στελέχη που έχουν αποστασιοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου