Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Οι επόμενες κινήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη κόντρα στους δελφίνους

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τηρεί στάση αναμονής, αναφορικά με την επόμενη μέρα στο Ποτάμι.
Μάλιστα γνωρίζει πως υπάρχουν αρκετοί δελφίνοι που εποφθαλμιούν την καρέκλα του όπως ο πρώην γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.
Παράλληλα γνωρίζει καλά πως και οι πρώην βουλευτές της ΔΗΜΑΡ
Σπύρος Λυκούδης και Γρηγόρης Ψαριανός "κλείνουν το μάτι" στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Ωστόσο παρά τα σενάρια που το δίδυμο Λυκούδης-Ψαριανός κρατούν χαμηλούς τόνους. 
Παράλληλα ο κ. Θεοδωράκης έχει επιδοθεί σε μια μάχη με το χρόνο καθώς κατάφερε να μεταφέρει το συνέδριο του κόμματος από τον Δεκέμβριο στην Άνοιξη-χωρίς όμως να είναι σίγουρο εάν θα γίνει τότε-. Ο κύριος στόχος που έχει θέσει ο Επικεφαλής του Ποταμιού είναι να βρίσκεται στη θέση του όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα αναζητήσει νέους κυβερνητικούς εταίρους. 
Μάλιστα θεωρεί πολύ πιθανό ότι το αμέσως επόμενο διάστημα δεν θα υφίσταται κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και ως εκ τούτου θα υπάρξει νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία από την παρούσα Βουλή με πιθανότερο κυβερνητικό σχήμα το οποίο θα αποτελείται από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι καθώς και την Ένωση Κεντρώων, το οποίο θα έχει προοδευτικό πρόσημο.
Εάν τελικώς υπάρξει νέο κυβερνητικό σχήμα στο οποίο θα κληθεί να συνδράμει το κόμμα του, τότε θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δώσει απαντήσεις σε όλους όσους τον αμφισβητούν, και να ενισχύσει το ηγετικό του προφίλ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου