Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ : O OΛΑNT HΡΘΕ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΕΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΤΣΙΠΡΑ 1'' ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ''ΤΣΙΠΡΑ 2''...

Για διπλή ρητορεία κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος υποστηρίζοντας ότι από την μια κυριαρχεί
ο «εθνολαϊκισμός του κ. Καμμένου» και από την άλλη «ο διεθνιστικός αριστερός λόγος του κ. Φίλη». 


Επίσης, υποστήριξε ότι οι επισκέψεις ξένων αξιωματούχων, όπως των Φρανσουά Ολάντ και Πιέρ Μοσκοβισί, δεν συνδέονται με την

χαλάρωση των μέτρων του μνημονίου αλλά «προκειμένου να διαπιστώσουν εάν από τον Τσίπρα 1 έχουμε πάει στον Τσίπρα 2». 

Αναφορικά δε με όσα είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης για το θέμα του παράλληλου τραπεζικούσυστήματος ανέφερε με σκωπτικό ύφος «ο Δραγασάκης είπε την καταπληκτική ιδέα του για το παράλληλο σύστημα μη συστημικών τραπεζών. Είναι το παράλληλο σύμπαν. Η κβαντομηχανική. Αυτά δεν υπάρχουν. Προσγειωθείτε στο σκληρό κόσμο».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι η τακτική της διπλής ρητορείας χαρακτηρίζει το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής με αποτέλεσμα η χώρα να μην έχει εθνική στρατηγική «κινδυνεύουμε να μείνουμε μόνοι μας σε κατάσταση στασιμοχρεωκοπίας».

«Δουλεύονται μεταξύ τους όπως δουλευόντουσαν εως τις εκλογές ο κ. Τσίπρας με τον κ. Λαφαζάνη», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος για να προσθέσει: «Η κυβέρνηση έχει εμφανές πρόβλημα συντονισμού και υπάρχει κόπωση από την αρχή της προσπάθειας. Η κόπωση είναι εμφανής σε όλες τις πρωτοβουλίες. Η κόπωση μετατρέπεται σε αυτοσχεδιασμό -για το ασφαλιστικό, το φορολογικό κ.α.- . Η περιπέτεια στον ΦΠΑ της εκπαίδευσης είναι ενδεικτική. Και είμαστε ακόμα στην αρχή. Επίκεινται πολύ δυσκολότερα μέτρα. Ακολουθεί το ασφαλιστικό, μέτρα στους αγρότες, προϋπολογισμός του 2016. Προκειμένου να συντηρείται η ψευδαίσθηση και η διπλή ρητορεία η κυβέρνηση επινοεί διάφορα πράγματα».

«Η τελευταία επινόηση είναι η σύνδεση του προσφυγικού με τη χαλάρωση της δημοσιονομικής επιτήρησης. Ο πρωθυπουργός χθες επανέφερε πάλι τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά που», σημείωσε, ενώ υποστήριξε ότι εξίσου «παραπλανητική είναι η διαχείριση των επισκέψεων ξένων αξιωματούχων».

«Τι έρχονται να κάνουν όλοι αυτοί. Να χαλαρώσουν τα μέτρα; Όχι έρχονται να διαπιστώσουν αν ο Τσίπρας είναι ο Τσίπρας 2. Χαίρονται που το 80% των Ελλήνων είναι υπέρ της ΕΕ και του μνημονίου αλλά το επιμύθιο τους είναι: "ολοκληρώστε τις μεταρρυθμίσεις και μετά θα δούμε τι θα γίνει για το χρέος στο πλαίσιο της συμφωνίας του 2012". Δεν ρωτάτε, δεν μαθαίνετε δεν σχεδιάζετε», τόνισε.

Τέλος, προειδοποίησε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν εντοπιστεί «προβλήματα με το κράτος δικαίου» για να εξηγήσει: «Καταργήθηκαν οι Ανεξάρτητες Αρχές. Έχει εγκαθιδρυθεί ένα απειλητικό κλίμα στον χώρο της Δικαιοσύνης. Διακυβεύεται  η ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών. Συνεχώς διαρρέονται από κυβερνητικά στελέχη και από ΜΜΕ προσκείμενα πειθαρχικές διώξεις εισαγγελικών λειτουργών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου