Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Το ΚΚΕ έριξε στη μάχη τη νέα γενιά

Για θερμό χειμώνα κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης και των μνημονιακών πολιτικών ετοιμάζεται το ΚΚΕ θέτοντας στην πρώτη γραμμή τη νέα γενιά στελεχών του κόμματος. Η γενιά των 40άρηδων του ΚΚΕ αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στα κινήματα που αναπτύσσονται στους αγρότες, στη νεολαία, στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους.

Ο Γ. Πρωτούλης είναι εκλεγμένος στην Ομοσπονδία Οικοδόμων και στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, στη Γραμματεία του ΠΑΜΕ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Ο Γ. Πρωτούλης είναι εκλεγμένος στην Ομοσπονδία Οικοδόμων και στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, στη Γραμματεία του ΠΑΜΕ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.Το σύνθημα για την ενίσχυση των κινητοποιήσεων και των κινημάτων έχει δώσει ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό ως αιτία πολέμου.
«Τα έχουν γκρεμίσει όλα, θέλουν τώρα να ολοκληρώσουν την κατεδάφιση. Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει από τώρα να ετοιμαστεί ώστε να αντιμετωπίσει και να εμποδίσει αυτές τις εξελίξεις από τον Σεπτέμβρη», δήλωσε χαρακτηριστικά δίνοντας το πολιτικό στίγμα του κόμματος. Το ΚΚΕ έχει αποφασίσει να συμμετέχει και να ενισχύσει τις κινητοποιήσεις κατά της πολιτικής της κυβέρνησης και θέτει στην πρώτη γραμμή των αγώνων τη νέα γενιά στελεχών. Κομματικά στελέχη με πλούσια κομματική και συνδικαλιστική εμπειρία από τη γενιά των 40άρηδων πρωταγωνιστούν στις κινητοποιήσεις αγροτών, νέων και εργαζομένων.
Ξεχωρίζουν το μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ Γιάννης Πρωτούλης, ο αγροτοσυνδικαλιστής από τη Λάρισα, Μαρούδας Ρίζος, ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Αμπατιέλος, ο υπεύθυνος του κομματικού τμήματος των ΕΒΕ Θανάσης Τζίμας και η Βιβή Δάγκα, που συμμετέχει στο κίνημα των γυναικών.
Ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπα­τιέλος. Είναι μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ από το 2006.
Ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπα­τιέλος. Είναι μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ από το 2006.
Γιάννης Πρωτούλης
Είχε πάρει το βάπτισμα του πυρός από τις μαθητικές καταλήψεις της δεκαετίας του ΄90, όπου φοίτησε σε σχολείο των Αγίων Αναργύρων. Στα 38 του χρόνια είναι μέλος της ΚΕ του κόμματος, υπεύθυνος του συνδικαλιστικού τμήματος και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής. Υπήρξε βουλευτής του ΚΚΕ και έχει διατελέσει γραμματέας της ΚΝΕ ενώ είναι και συνδικαλιστής εκλεγμένος στην Ομοσπονδία των Οικοδόμων και στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας καθώς και στη Γραμματεία του ΠΑΜΕ.
Αμέσως μετά το σχολείο εργάστηκε ως οικοδόμος. Σε δήλωσή του στο «Εθνος της Κυριακής» ο Γ. Πρωτούλης δίνει το στίγμα της στρατηγικής του ΠΑΜΕ στον χώρο των εργαζομένων: «Η απεργία στις 12 Νοέμβρη ήταν αρχή, πρώτη μαζική λαϊκή απάντηση και βήμα για πιο αποφασιστικούς αγώνες. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να γίνει κάθε τόπος δουλειάς, κάθε γειτονιά, κάστρο αντίστασης και αλληλεγγύης. Οι εστίες αντίστασης να συνενώνονται με ενιαίους στόχους μαζί με το υπόλοιπο εργατικό λαϊκό κίνημα. Για να απαλλαγεί το συνδικαλιστικό κίνημα από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό έλεγχο, που βάζει εμπόδια στην ανάπτυξή του.
Η Βιβή Δάγκα, υπεύθυνη του τμήματος για την Ισοτιμία της Γυναίκας του ΚΚΕ. Εκλεγμένη στο προεδρείο της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.
Η Βιβή Δάγκα, υπεύθυνη του τμήματος για την Ισοτιμία της Γυναίκας του ΚΚΕ. Εκλεγμένη στο προεδρείο της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.
Στον δρόμο του αγώνα να συγκροτείται η μεγάλη λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τους καπιταλιστές που μπορεί να επιβάλει ανατροπές, ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία. Κάθε μέρα, κάθε ώρα στον δρόμο με οργάνωση παντού! Κανένας συμβιβασμός με τη μίζερη ζωή».
Ρίζος Μαρούδας
Ο Ρίζος Μαρούδας από το 2006 έως σήμερα είναι πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας. Ιδρυτικό μέλος της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης.
Ο Ρίζος Μαρούδας από το 2006 έως σήμερα είναι πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας. Ιδρυτικό μέλος της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης.
Είναι και αυτός μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Είναι 45 ετών και από το 2006 έως σήμερα είναι πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας. Είναι ιδρυτικό μέλος της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) και μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της. Ηταν μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων στις αγροτικές κινητοποιήσεις. «Οι δυνάμεις του ΚΚΕ στο αγροτικό κίνημα παλεύουν για την ανατροπή των μέτρων του Μνημονίου και της ΚΑΠ, που αποτελούν εργαλεία συγκέντρωσης γης και παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών» δηλώνει ο Ρ. Μαρούδας.
Συμπληρώνει ότι οι αγρότες διεκδικούν «η φορολόγηση να γίνεται στο πραγματικό εισόδημα και όχι με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης, αφορολόγητο όριο στα 30.000€, οικογενειακό εισόδημα και ενισχύσεις προσαυξημένο 5.000€ για κάθε παιδί και από κει και πέρα να υπάρχει κλιμακωτή φορολόγηση των μεγάλων αγροτών και επιχειρήσεων που να φτάνει στο 45%.
Ο Θ. Τζήμας είναι υπεύθυνος του τμή­ματος των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ.
Ο Θ. Τζήμας είναι υπεύθυνος του τμή­ματος των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ.
Αρχές Δεκεμβρίου σε πανελλαδική σύσκεψη θα συζητηθεί η κλιμάκωση και ο πανελλαδικός συντονισμός των κινητοποιήσεων της μικρομεσαίας αγροτιάς για την επιβίωσή της», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Νίκος Αμπατιέλος
Ολοι προέρχονται από τα... φυτώρια στελεχών της ΚΝΕ, όπου έχει αναλάβει ως γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου ο 29χρονος Νίκος Αμπατιέλος, απόφοιτος του τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Μεγάλωσε στον Πειραιά και οργανώθηκε στην ΚΝΕ το 2001. Είναι μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ από το 9ο Συνέδριο της ΚΝΕ το 2006 και μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου από το 2011. Αδερφός του παππού του Νίκου Αμπατιέλου ήταν ο αείμνηστος Αντώνης Αμπατιέλος που ήταν στέλεχος και βουλευτής του ΚΚΕ.
Θανάσης Τζίμας
Στον χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δραστηριοποιείται ο 38χρονος Θανάσης Τζίμας, που είναι υπεύθυνος του τμήματος των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ. Προέρχεται από την ΚΝΕ και είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Βιβή Δάγκα
Τέλος στο γυναικείο κίνημα σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η 32χρονη κοινωνική λειτουργός Βιβή Δάγκα. Είναι υπεύθυνη του τμήματος του ΚΚΕ για την Ισοτιμία της Γυναίκας και έχει εκλεγεί στο προεδρείο της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας. Η κ. Δάγκα έχει δραστηριοποιηθεί και στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς ήταν υποψήφια δήμαρχος στο Αιγάλεω με το ψηφοδέλτιο που στήριξε το ΚΚΕ.
Νίκος Β. Τσίτσας
nbtsitsas@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου