Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Οι υποψήφιοι αρχηγοί του νέου κόμματος της κεντροαριστεράς

Οι υποψήφιοι αρχηγοί του νέου κόμματος της κεντροαριστεράςΟι συζητήσεις φαίνεται πως προχωρούν. Η Φώφη Γεννηματά έχει κάνει πρώτη το άνοιγμα και πρότεινε διάλογο χωρίς προαπαιτούμενα για τη συνεργασία όλων των δυνάμεων του κέντρου και της κεντροαριστεράς. Ο Σταύρος Θεοδωράκης έπειτα και από τις πιέσεις που
δέχθηκε από το εσωτερικό του κόμματος του θα πει ναι προσπαθώντας πάντως να το «περάσει» ως δική του πρόταση. Ένα από τα βασικά ερωτήματα είναι ποιος θα ηγηθεί του σχήματος αν φυσικά οι συζητήσεις τελεσφορήσουν.

Φώφη Γεννηματά

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχει ξεκαθαρίσει πως θα είναι υποψήφια σε μια ψηφοφορία που θα γίνει από τη βάση. Η κυρία Γεννηματά με προίκα την καλή επίδοση(σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές) της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και τη διάθεση που έδειξε για τις συνεργασίες φαίνεται πως στην αρχή της κούρσας έχει το προβάδισμα. Σε κάθε περίπτωση η κυρία Γεννηματά έχει και το μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ αλλά και πρώην στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ που επανέκαμψαν στο ΠΑΣΟΚ. Επίσης διατηρεί και στενές σχέσεις με τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Σταύρος Θεοδωράκης

Αναβαπτίστηκε στο συνέδριο του Ποταμιού. Αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες στο εσωτερικό του κόμματος του ωστόσο είναι αποφασισμένος να κάνει μια νέα αρχή και για τον ίδιο και για το κόμμα του. Πριν από σχεδόν ένα χρόνο απολάμβανε μεγάλη δημοφιλία κυρίως στις γυναίκες και τους νεότερους ψηφοφόρους. Στο κλίμα των προηγούμενων εκλογών δεν είχε τις λύσεις και το Ποτάμι υποχώρησε σε ποσοστά. Αν τελικά πει το μεγάλο ναι στην πρόταση για σύμπραξη των κομμάτων του κέντρου ο κύριος Θεοδωράκης θα επιχειρήσει να διεκδικήσει και με αξιώσεις την αρχηγία του νέου σχήματος. Στήριξη θα έχει και από το κόμμα του και από στελέχη του ΠΑΣΟΚ που διατηρούν σχέσεις με τον εκσυγχρονιστικό χώρο του κέντρου.

Γιώργος Παπανδρέου

Ο κύριος Παπανδρέου παραμένει ενεργός πολιτικά όπως δηλώνει ο ίδιος. Ο πρώην πρωθυπουργός που ξεκαθάρισε πως στηρίζει την κίνηση της κυρίας Γεννηματά, έχει πολλά ερείσματα στο χώρο αυτό. Ο ίδιος δηλώνει δικαιωμένος από την πολιτική του. Υποστηρικτές έχει ακόμη και το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα θελήσει ο ίδιος να διεκδικήσει την ηγεσία ή θα προτιμήσει να στηρίξει κάποιον από τους υποψήφιους παραμένοντας ο ίδιος πίσω.

Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κάποιοι λένε πως έχει ξεκινήσει ήδη τον προεκλογικό του αγώνα με συγκεντρώσεις και επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα. Η ΔΗΜΑΡ μπορεί να μη διαθέτει δυνάμεις ωστόσο ο ίδιος είναι ένα φρέσκο πρόσωπο που ως τέτοιο μπορεί να πλασαριστεί. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν στο πρόσωπο του το αντίπαλον δέος στον Τσίπρα. Ως βασικό μειονέκτημα είναι η αναγνωρισιμότητα του. Πάντως ο κύριος Θεοχαρόπουλος θα μπορούσε να αποτελέσει την έκπληξη σε μια κούρσα που αν αρχίσει θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Υπάρχουν επίσης μια σειρά από στελέχη που είναι άγνωστο πως θα πορευτούν. Ο κύριος Λοβέρδος, ο κύριος Κωνσταντινόπουλος , αμφότεροι διεκδίκησαν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, στελέχη που βρίσκονται εκτός ο κύριος Ραγκούσης (με δεδομένο πως η κυρία Γεννηματά απηύθυνε προσκλητήριο σε όλους) και φυσικά ο κύριος Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του.
newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου