Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν γλιτώνει, θα καταρρεύσει και θα διασπαστεί

koutsoumpas-o-suriza-den-glitwnei-tha-katarreusei-kai-tha-diaspasteiΓεμάτη αντιφατικά αδιέξοδα θεωρεί την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, εκτιμώντας πως το κυβερνών κόμμα«δεν θα γλιτώσει τη μοίρα των προκατόχων του στη Σοσιαλδημοκρατία- αφού άλλωστε αυτόν τον χώρο
έχει καταλάβει- που είναι η κατάρρευση και η διάσπαση».
Αξιολογώντας την επίσκεψη Τσίπρα στη Σμύρνη ο κ. Κουτσούμπας σημειώνει, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» πως «δρομολογούνται αρνητικές εξελίξεις και στο Κυπριακό και στα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας με αφορμή το προσφυγικό και τη νατοϊκή παρουσία στο Αιγαίο.
Ερωτηθείς για το αν θα αντέξει η παρούσα κυβέρνηση, απαντά ότι"θετικό για το λαό θα είναι να μην αντέξει ούτε η κυβέρνηση Τσίπρα, ούτε οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση αντιλαϊκής διαχείρισης, είτε οικουμενική είτε όπως αλλιώς ονομαστεί. Το ζήτημα είναι να αντέξει ο λαός, το εργατικό-λαϊκό κίνημα ν’ ανασυνταχθεί και να περάσει συνολικά στην αντεπίθεση, στη σύγκρουση με το κεφάλαιο, την ΕΕ, την εξουσία και τα κόμματά τους, που μας έφεραν εδώ".
Για το ζήτημα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, ο κ. Κουτσούμπας επισημαίνει ότι "μια αναδιανομή της αγοράς στο χώρο των ΜΜΕ, με τη συμμετοχή παλιών και νέων επιχειρηματικών τζακιών. Συγκέντρωση της «πίτας» σε ακόμη λιγότερα χέρια και φυσικά μέσω αυτής της διαδικασίας να δημιουργηθεί και ένα πιο φιλικό τηλεοπτικό τοπίο για την ίδια την κυβέρνηση. Συνεπώς, οι κορώνες της κυβέρνησης ότι «θα βάλει τάξη» και «θα αντιμετωπίσει τη διαπλοκή», είναι αέρας κοπανιστός. Όχι μόνο δε θα την αντιμετωπίσει, αλλά θα την αναπαράγει αφού η ενημέρωση, τα κανάλια, οι συχνότητες, θα συνεχίσουν να ανήκουν σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου