Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Σε πτώση οι τιμές του πετρελαίου

Σε πτώση οι τιμές του πετρελαίου
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν στις ασιατικές αγορές σήμερα Δευτέρα.  Το ισχυρό δολάριο και οι ενδείξεις ότι η παγκόσμια προσφορά πετρελαίου συνεχίζει να είναι μεγαλύτερη από την ζήτηση άσκησαν πιέσεις στη τιμή του μαύρου χρυσού.

Ο Ρώσος υπουργός ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε την Παρασκευή ότι η υπερπροσφορά πετρελαίου ανέρχεται σε 1,5 εκ. βαρέλια ημερησίως.
Η τιμή του συμβολαίου πετρελαίου μπρέντ παράδοσης Ιουλίου υποχώρησε 0,62% στα 48,42 δολάρια και του αμερικανικού αργού 0,7% στα 48,07 δολάρια.
Ο αριθμός των αμερικανικών πετρελαιοπηγών σε λειτουργία παρέμεινε αμετάβλητος την προηγούμενη εβδομάδα και δεν μειώθηκε για πρώτη φορά αυτή την χρονιά.
Η τιμή του αμερικανικού αργού κέρδισαν 3,3% την προηγούμενη εβδομάδα και του μπρέντ 1,7% καθώς η παραγωγή μειώθηκε λόγω των πυρκαγιών στο Καναδά και των προβλημάτων στη Νιγηρία, την Λιβύη και την Βενεζουέλα.
Εν των μεταξύ, η Goldman Sachs αύξησε την πρόβλεψη για την μέση τιμή του μπρέντ στα 45 δολάρια το βαρέλι από 39 δολάρια προηγουμένως. Επιπλέον, τόνισε ότι περιμένει πως η μέση τιμή εξόρυξης σχιστολιθικού πετρελαίου που δεν παράγει ζημιές για τους παραγωγούς θα υποχωρήσει κάτω από τα 50 δολάρια το βαρέλι μέχρι τα τέλη του 2020 λόγω αύξησης της παραγωγικότητας.
Η τιμή του ευρώ/δολαρίου ήταν σχεδόν αμετάβλητη στα 1,1231.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου