Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Επιτροπή Θέσεων και Διαλόγου για τις Μεταρρυθμίσεις: Διοργανώνει συζήτηση για τις θεσμικές αλλαγές στη χώρα

Η Επιτροπή Θέσεων και Διαλόγου για τις Μεταρρυθμίσεις, όπως είχε γίνει γνωστό πριν από λίγες μέρες ανοίγει και επίσημα την "αυλαία" των πολιτικών εκδηλώσεών της. Έτσι λοιπόν στις 6 Ιουνίου, στο Αμφιθέατρο της
Τεχνόπολης στο Γκάζι διοργανώνει συζήτηση, με θέμα "οι μεγάλες θεσμικές αλλαγές που είναι απαραίτητες για μια νέα αρχή στη χώρα".

Ομιλητές θα είναι ο Νικηφόρος Διαμαντούρος ακαδημαϊκός και πρώην Ευρωπαίος διαμεσολαβητής, ο Γιάννης Σωτηρέλλης καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Ξενοφών Κοντιάδης καθηγητής και πρόεδρος του Δ.Σ του Κέντρου Ευρωπαικού Συνταγματικού Δικαίου - Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου. Την εκδήλωση θα συντονίσουν το μέλος της Επιτροπής Διαλόγου και εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας και ο δικηγόρος Νίκος Κανελλόπουλος. 

1 σχόλιο:

  1. Το σημαντικό και κρίσιμο διακύβευμα είναι
    να κερδηθεί μέσα στην ίδια την κοινωνία
    –όχι σε κομματικά γραφεία, τσιπουράδικα ή τσαγερί–
    η μάχη των ιδεών ενάντια στο «παλιό»,
    που αγωνίζεται λυσσαλέα να διασωθεί μέσα από τη διατήρηση του «πελατειακού» κράτους,
    τις «μικρές» και τις «μεγάλες» πελατείες του,
    ακόμη και πάνω στα ερείπια της χώρας.
    Η μάχη –και πρόκειται περί σκληρής μάχης, μην αμφιβάλλετε–
    είναι να αλλάξει στάση και προσανατολισμό, έναντι των προβλημάτων,
    η - ί δ ι α - η - κ ο ι ν ω ν ί α...
    Προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να εργασθούμε οι ορθοφρονούντες Έλληνες. Εάν συμβεί αυτό, τότε το ποιος και πώς θα κυβερνήσει θα προκύψει από μόνο του, εύκολα, ως φυσικό γεγονός.
    "...είναι σαφές ότι μια πολιτική κίνηση της νέας εποχής, του νέου ιστορικού κύκλου, με καθήκον και στόχο την εθνική ανάταξη δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να έχει τα χαρακτηριστικά των κομμάτων του παρελθόντος και της σωτηριολογικής-αρχηγοκεντρικής δομής τους που απευθύνεται στην κοινωνία λέγοντας «ψηφίστε με για να σας σώσω». Μια πολιτική κίνηση της νέας εποχής πρέπει να έχει καταστήσει σαφές ότι η εθνική ανόρθωση δεν είναι έργο ενός κομματικού μηχανισμού ή του κράτους, αλλά προϊόν μιας πανεθνικής προσπάθειας. Αντίστοιχα και η οργανωτική δομή μιας παρόμοιας πολιτικής κίνησης δεν μπορεί να περιστρέφεται γύρω από μεμονωμένα πρόσωπα. Αντιθέτως, οφείλει να είναι παράγωγο και στήριγμα συλλογικών διεργασιών, αλλά και συλλογικής συνείδησης και δράσης."

    http://www.gatsiosblog.gr/el/

    ΑπάντησηΔιαγραφή