Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Αρχίζει σήμερα η Γιορτή Σαρδέλας στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης

Αρχίζει σήμερα η Γιορτή Σαρδέλας στη Νέα Μηχανιώνα ΘεσσαλονίκηςΞεκινούν από σήμερα τα «Μηχανιώτικα 2016», ένα τετραήμερο λαϊκό γλέντι στο οποίο εντάσσεται και η γιορτή-θεσμός της Μηχανιώνας, η γιορτή της σαρδέλαςΟι εκδηλώσεις επαναλαμβάνονται φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά, μετά από μια τετραετή διακοπή, και
ολοκληρώνονται την Κυριακή, 24 Ιουλίου.
Τα Μηχανιώτικα και η γιορτή σαρδέλας επανήλθαν από πέρσι στο φυσικό τους χώρο, δίπλα στο λιμάνι της Ν. Μηχανιώνας.
Η αυλαία των εκδηλώσεων θα ανοίξει σήμερα στο αμφιθέατρο Πεύκων (Ν. Μηχανιώνα) με τη θεατρική παράσταση «Άδεια Πιάτα». Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Κέντρου Πολιτισμού της ΠΚΜ, η θεατρική ομάδα αλλά και το Θέατρο Άρατος θα παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό το νέο έργο του Βασίλη Τσικάρα, με τον ομώνυμο τίτλο «Τα άδεια πιάτα», μια σύγχρονη κωμωδία που εξελίσσεται στην Ελλάδα των μνημονίων και της κρίσης.
Η επόμενη μέρα, Παρασκευή 22 Ιουλίου, είναι αφιερωμένη στη ροκ και την έντεχη ελληνική μουσική, με μια μεγάλη συναυλία μετά τις 21:30 δίπλα στο λιμάνι. Από νωρίς στον ίδιο χώρο θα υπάρχουν παράλληλες δράσεις για παιδιά με facepainting, ξυλοπόδαρους, κλόουν και γιγάντιες σαπουνόφουσκες από την ομάδα «Πολυθέαμα».
Το Σάββατο 23 Ιουλίου, στο χώρο του λιμανιού στις 9.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η γιορτή της σαρδέλας. Κατά τη διάρκεια της γιορτής θα προσφέρονται δωρεάν στους επισκέπτες ψητή σαρδέλα και άλλα εδέσματα. Θ’ ακολουθήσει λαϊκή και ρεμπέτικη βραδιά από μουσικό σχήμα της περιοχής.
Την τελευταία μέρα των εκδηλώσεων την Κυριακή 24 Ιουλίου, προβλέπεται γλέντι μέχρι το πρωί με τον Κρητικό καλλιτέχνη, Νίκο Ζωιδάκη στις 9.30 μ.μ. στο λιμάνι. Οι οργανωτές έχουν ετοιμάσει μουσικό πρόγραμμα διάρκειας τριών ωρών με μουσικές από την Κρήτη αλλά και όλη την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, ο Ν. Ζωϊδάκης θα ερμηνεύσει δικά του τραγούδια, μαντινάδες, παραδοσιακά της Κρήτης, αλλά και τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών, όπως του Στ. Ξαρχάκου, του Λ.Κόκκοτου και του Γ. Μαρκόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου