Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Το ευρωδικαστήριο απέρριψε τις προσφυγές κατά του PSI

Το ευρωδικαστήριο απέρριψε τις προσφυγές κατά του PSI
Δημοσιεύθηκε σήμερα στο Στρασβούργο η απόφαση του ΕΔΔΑ επί των ατομικών προσφυγών που είχαν ασκήσει τα φυσικά πρόσωπα - κάτοχοι ομολόγων του ελληνικού δημοσίου τα οποία εντάχθηκαν στη διαδικασία της ονομαστικής μείωσης του δημοσίου
χρέους που κατείχε ο ιδιωτικός τομέας ( PSI ).

Οι ομολογιούχοι προσέφυγαν στο ΕΔΔΑ μετά την απόρριψη των προσφυγών τους από τηνΟλομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Οι προσφεύγοντες επικαλέσθηκαν προσβολή του άρθρου 1 του (πρώτου) πρόσθετου πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ που προστατεύει το δικαίωμα στην περιουσία σε συνδυασμό με το άρθρο 14 της ΕΣΔΑ που απαγορεύει τις διακρίσεις.
«Σημειώνεται ότι η διαδικασία ενώπιον του ΕΔΔΑ εξελίχθηκε τους τελευταίους δεκαοκτώ μήνες, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που υπερασπίστηκε εφ´ όλης της ύλης και με απόλυτη επιτυχία το PSI του 2012», υπογραμμίζει το γραφείο του τότε υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.
Ο ίδιος, κατά τη συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως στη Βουλή, στις 29 Μαρτίου 2016, είχε πε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα:
«Και να σας πω και κάτι ως μία σκηνή από το επόμενο;  Η υπεράσπιση της Κυβέρνησης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για το κούρεμα του χρέους και το PSI, υπέρ των ενεργειών μας, είναι καλύτερη από αυτήν που κάνουμε εμείς στη Βουλή, διότι λέει ψέματα στους Βουλευτές εδώ και άλλα κάνει στα Δικαστήρια διεθνώς. Ψεύδεται στο λαό και τους Βουλευτές.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου