Λάδι, τυροκομικά προϊόντα, παξιμάδια-αρτοσκευάσματα, μέλι, βασιλικός πολτός, βότανα, γλυκά, ζυμαρικά, ρακί, κρασί, καλλυντικά, αλόη είναι μερικά από κρητικά προϊόντα που παρουσιάζουν εκθέτες από κάθε γωνιά της Κρήτης, στην
6η Παγκρήτια Έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση», η οποία ξεκίνησε σήμερα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποίησε σήμερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Πρωτογενούς Τομέα, Θεανώ Βρέντζου.
tzitzi.jpg
Η Παγκρήτια Έκθεση αναπτύχθηκε στο περίπτερο 12 και θα δίνει στους μεν εκθέτες -που ήρθαν από κάθε γωνιά της Κρήτης- τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, στους δε επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν τα κρητικά είδη, τα οποία θα μπορούν να προμηθεύονται απευθείας από τους παραγωγούς.
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της διοργάνωσης περισσότεροι από 300 χορευτές και 50 μουσικοί θα παρουσιάσουν μια πανδαισία χορού και πολιτισμού. Τις εκδηλώσεις στηρίζουν δεκάδες φορείς και πολιτιστικά σωματεία Κρητών, αλλά και φορείς από άλλες περιοχές της χώρας.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου.
Το ωράριο λειτουργίας της διοργάνωσης είναι 10:00 με 21:00 καθημερινά, ενώ προβλέπεται δωρεάν πάρκινγκ για όλα τα οχήματα.
Η έκθεση αποτελεί συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και της ΔΕΘ-Helexpo, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Η δε οργάνωσή της γίνεται από την εταιρεία «Επικοινωνίες Κρήτης». Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Αναλυτικές πληροφορίες για την έκθεση στην ιστοσελίδα www.pagritiaekthesi.gr.