Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Οι άνεργοι στη Λάρισα έφτασαν τους 25.000

Το σοβαρό πρόβλημα της ανεργίας έγινε θέμα συζήτησης, χθες το απόγευμα, στο Περιφερειακό ΣυμβούλιοΘεσσαλίας, έπειτα από αίτημα που είχε καταθέσει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ).Στην συνεδρίαση συζητήθηκε υπόμνημα που είχε σταλεί από το ΕΚΛ στο οποίο και παρουσίαζε τα στοιχεία της ανεργίας
στη περιοχή, αλλά και το σοβαρό θέμα του επιδόματος ανεργίας.
«Σε αντίθεση με όσα ακούμε συνεχώς, εδώ και χρόνια, για την περιβόητη ανάπτυξη που θα έρθει και θα λύσει δήθεν το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, που δημιουργεί το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε και οι πολιτικές στήριξης του, στην πραγματικότητα στον Ν. Λάρισας, οι καταγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ φτάνουν τους 25.000, εκ των οποίων 10-11% δικαιούται το ισχνό επίδομα των 361 ευρώ» ανέφερε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Τάσος Τσιαπλές, στην εισηγητική του ομιλία, ενώ υποστήριξε πως ανεπίσημα οι άνεργοι είναι πολλοί περισσότεροι.
Ο κ. Τσιαπλές επισήμανε πως το ΕΚΛ θα βρίσκεται δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων και θα αγωνίζεται «να σταματήσουν να πληρώνουν οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα τις συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και των αντιλαϊκών πολιτικών, προκειμένου να αποκομίζουν τεράστια κέρδη οι καπιταλιστές».
Τέλος κατέθεσε μια σειρά προτάσεων για την ανακούφιση, όπως είπε, των ανέργων, αλλά και κάποια αιτήματα που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν από τον θεσμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Πηγή:ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου