Έξω από το ΥΜΑΘ βρίσκονται αυτή την ώρα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Θέρμης μαζί με τον δήμαρχο Θεόδωρο Παπαδόπουλο και εκπροσώπους προσφύγων που διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας στα Βασιλικά.Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν καλύτερες
συνθήκες διαβίωσης στις δομές φιλοξενίας, ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται να παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στην υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Θέρμης: ''Είμαστε εδώ μετά από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που είχε δεσμευτεί ότι θα είναι θεματοφύλακας μιας καλής διαμονής των προσφύγων, όπου αυτή τη στιγμή βρίσκονται 400 παιδιά. Κυριότερο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι αυτό της θέρμανσης. Προσπαθήσαμε από το καλοκαίρι να αναδείξουμε το ζήτημα όταν πληροφορηθήκαμε ότι θα γίνει μόνιμης διάρκειας από προσωρινής το κέντρο φιλοξενίας'' σημείωσε σχετικά, ενώ επεσήμανε ότι τα παιδιά θα έπρεπε να είναι ήδη στα σχολεία και να φοιτούν, όμως κάτι τέτοιο δεν γίνεται γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες.
Ο αρχικός αριθμός των προσφύγων στη δομή των Βασιλικών ήταν 1270 άτομα, αριθμός που μειώθηκε μετά τη μεταφορά προσφύγων σε μόνιμες κατοικίες. Αυτή τη στιγμή εκεί βρίσκονται 800 άνθρωποι, ενώ δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τους 200 πρόσφυγες οι οποίοι φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της Θέρμης.
Ο Σουλτάν Αλούζ ο οποίος διαμένει στο κέντρο φιλοξενίας στα Βασιλικά ανέφερε πως οι συνθήκες εκεί είναι απάνθρωπες. ''Που είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα; Έχει πολύ κρύο. Πολλοί είναι άρρωστοι. Ελπίζουμε σε μια καλύτερη ζωή εδώ'' ανέφερε.
Πηγή από το  Thestival: