Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Η επιστροφή του Άρη! Βαθμός πρόκρισης με Αστέρα Τρίπολης

Ο Άρης βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-3 από τον Αστέρα Τρίπολης στο 72ο λεπτό του αγώνα στο "Κλεάνθης Βικελίδης", όμως με δύο γκολ του Τάτου στο 85΄ και στο 87΄ "γύρισε" το ματς ισοφαρίζοντας σε 3-3 και πήρε το βαθμό της ισοπαλίας, για την 2η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδος, που τον διατηρεί σε τροχιά
πρόκρισης.

Το ματς ήταν καταπληκτικό με χορταστικό θέαμα, καθώς σημειώθηκαν έξι γκολ και είχε τρομερή εξέλιξη στο φινάλε. Οι "κίτρινοι" παρουσίασαν ψυχικά αποθέματα και πάθος και "γύρισαν' ένα παιχνίδι που έμοιαζε... χαμένο μέχρι το 85΄.
Οι δύο ομάδες παρέμειναν στην κορυφή του ομίλου σε ισοβαθμία με 4 βαθμούς, έχοντας αμφότερες το πάνω χέρι για την πρόκριση (δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία του ομίλου).
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ματσάρα με... άρωμα Super League διεξήχθη υπό χιονόπτωση (δείτε ΕΔΩ).
Ο αγώνας
Άνοιξε το σκορ ο Αστέρας
Στα πρώτα λεπτά ο Άρης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων προσπαθώντας να κυκλοφορήσει την μπάλα και να ελέγξει τον ρυθμό του παιχνιδιού. Το πρώτο σουτ έγινε από τον Μπαργκάν στο 12΄, δίχως όμως να απειλήσει.
Στο 14΄ ο Μάσα άνοιξε το σκορ για τον Αστέρα Τρίπολης με ένα πολύ όμορφο γκολ. Ο Τσουκαλάς του έβγαλε εξαιρετική ψηλοκρεμαστή μπαλιά στην περιοχή και εκείνος έπιασε άψογα το σουτ στον αέρα νικώντας τον Διούφη και στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.
Ο Άρης προσπάθησε να απειλήσει ξανά στο 18΄ με σουτ του Τζανακάκη από πλάγια θέση στην περιοχή που απέκρουσε ο Κοσίτσκι.  Στο 22΄ ο Ντούνης σέντραρε στον αμαρκάριστο Καπνίδη στην περιοχή όμως αυτός δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά όπως θα ήθελε με τη φάση να περνάει ανεκμετάλλευτη.
Ισοφάρισε ο Άρης με Μπαργκάν
Στο 25ο λεπτό της αναμέτρησης ο Άρης πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης. Σκόρερ ήταν ο Μπαργκάν με ωραία κίνηση και δυνατό σουτ έξω από την περιοχή.
Προβάδισμα για Αστέρα με Ιωαννίδη
Τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 29΄, ο Αστέρας Τρίπολης πήρε εκ νέου το προβάδισμα με γκολ του Ιωαννίδη. Μετά από σουτ του Στανισάβλιεβιτς που σταμάτησε στο δοκάρι, ο Διούδης άργησε να αντιδράσει και ο Ιωαννίδης σκόραρε από κοντά για το 1-2.
Από κει και έπειτα δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης είχε το πρώτο καλό σουτ με τον Καπνίδη στο 52΄, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Οι «κίτρινοι» πίεζαν για το γκολ της ισοφάρισης, δίχως όμως να καταφέρουν να το πετύχουν. Στο 63΄ ο Μιλούνοβιτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα όμως υποδείχθηκε σωστά σε θέση οφσάιντ, καθώς ήταν εκτεθειμένος, και το γκολ ακυρώθηκε.
Στο 69΄ ο Δημούτσος έχασε μοναδικό τετ α τετ πλασάροντας άστοχα ενώ βρέθηκε ολομόναχος απέναντι από τον Διούδη. Ωστόσο, το τρίτο γκολ για τους φιλοξενούμενους ήρθε λίγο αργότερα.
1-3 με πέναλτι ο Αστέρας
Στο 71΄ ο Μάσα ανατράπηκε από τον Διούδη, με τον διαιτητή να σφυρίζει πέναλτι. Ο Τσιλιανίδης εκτέλεσε εύστοχα από την άσπρη βούλα διευρύνοντας το προβάδισμα του Αστέρα Τρίπολης.
Ωστόσο το ματς δεν τελείωσε εκεί.
Το «γύρισε» με Τάτο ο Άρης
Ο Άρης δεν παρέδωσε τα όπλα όμως παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-3. Αρχικά με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τάτου στο 85΄ και δύο λεπτά μετά, στο 87΄, με σουτ του ίδιου παίκτη που κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα, ισοφάρισε σε 3-3 και πήρε το βαθμό της ισοπαλίας που τον διατηρεί σε τροχιά πρόκρισης. Μοιραίος για τον Αστέρα ήταν ο Ευαγγέλου, καθώς έκανε το χέρι στο πέναλτι του Άρη και στο δεύτερο γκολ των "κιτρίνων" η μπάλα κόντραρε στο πόδι του αλλάζοντας πορεία για να καταλήξει στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι μάλιστα έχασαν ευκαιρία και για την ολική ανατροπή στις καθυστερήσεις.
Συνθέσεις:
Αρης (Nίκος Αναστόπουλος): Διούδης, Τζανακάκης (67' Νέτο), Ραούλ Μπράβο, Ιντζίδης, Τσουμάνης, Ρόβας, Αντρέου (46΄Παυλίδης), Ντούνης (46΄Μιλούνοβιτς), Καπνίδης, Τάτος, Μπαργκάν.
Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Κοζίτσκι, Κώτσιρας, Κυριακόπουλος, Μπέρτος, Ευαγγέλου, Χαμντανί, Τσουκαλάς (46΄Δημούτσος), Στανισάβλιεβιτς (64' Ιγκορ), Τσιλιανίδης, Ιωαννίδης (46΄Τσάβες), Μάσα.
thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου