Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Βολές Γκάμπριελ κατά Σόιμπλε: Δεν πρέπει να προσπαθεί να εξωθήσει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης

Φωτογραφία: AP/ Virginia MayoΓια μία ακόμη φορά ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ επέκρινε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για τη στάση του απέναντι στην Ελλάδα.Σε εκδήλωση για τη σημερινή εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας
επεσήμανε ότι «δεν επιτρέπεται να ξαναπροσπαθήσει κανείς, όπως κάνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να εξωθήσει την Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη», όπως μετέδωσε το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο n-tv, επικαλούμενο το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.
Επιπλέον, ο Γκάμπριελ σημείωσε ότι η Γερμανία θα πρέπει να δώσει όλες της τις δυνάμεις για να παραμείνει η Ευρώπη ενωμένη και τόνισε πως οι Γερμανοί πρέπει να αποφύγουν να εμφανίζονται  «συνεχώς με δασκαλίστικο ύφος» απέναντι στην Γαλλία, την Ιταλία ή την Πορτογαλία.  
Ανάλογες δηλώσεις είχε κάνει και πριν από λίγες ημέρες ο Γκάμπριελ, προτρέποντας τον Σόιμπλε ξανά να κάνει ό,τι μπορεί ώστε να παραμείνει ενωμένη η ευρωζώνη.
«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να διατηρήσουμε την ευρωζώνη και την Ευρώπη μαζί. Αναμένω από τον υπουργό Οικονομικών να το κάνει και είμαι βέβαιος ότι θα το τηρήσει», είχε πει, μιλώντας μετά από τοποθέτηση του Σόιμπλε, κατά την οποία ο τελευταίος είχε αναφέρει ότι εάν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει βάσει του προγράμματος στήριξης της οικονομίας της «δεν θα τα καταφέρει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου