Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι των "Δικεφάλων" και προσπέρασε τον ΠΑΟΚ

undefined
Σε ένα ντέρμπι με τρεις αποβολές, πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και δυνατές μονομαχίες, αλλά λιγοστές αξιόλογες φάσεις και μέτριο θέαμα, η ΑΕΚ νίκησε με 1-0 τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για την 10η αγωνιστική της Super League και τον προσπέρασε στη
βαθμολογία, φτάνοντας τον Ατρόμητο στην κορυφή.

Ο ΠΑΟΚ ήταν απογοητευτικός για μία ακόμα φορά μακριά απ'την Τούμπα και έμεινε χωρίς διπλό μετά από πέντε αγώνες εκτός έδρας.
Ο αγώνας
Από νωρίς με δέκα η ΑΕΚ
Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικού χαρακτήρα με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να κυκλοφορήσουν την μπάλα και να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Με δέκα παίκτες έμεινε η ΑΕΚ στο 8ο λεπτό του ντέρμπι, καθώς αποβλήθηκε ο Σέρχιο Αραούχο με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο επιθετικός της Ένωσης χτύπησε τον Σαμπράνο στο πρόσωπο μετά από φάουλ που του έκανε ο Περουβιανός και ο διαιτητής Αρετόπουλος σωστά τον απέβαλλε. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα για το φάουλ με το οποίο ξεκίνησε η φάση.
Στη συνέχεια, παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα, ο ΠΑΟΚ, ενώ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικός. Η πρώτη αξιόλογη φάση του παιχνιδιού σημειώθηκε στο 15ο λεπτό, με σουτ του Βιεϊρίνια έξω από την περιοχή, που απέκρουσε δύσκολα ο Ανέστης.
Άνοιξε το σκορ ο Λιβάγια
Παρότι αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 8ο λεπτό, η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο 25ο λεπτό του ντέρμπι! Μετά από σουτ του Γκάλο που κόντραρε, ο Σιμόες βρέθηκε μόνος του στην περιοχή από δεξιά και έδωσε ασίστ "πάρε-βάλε" στον Λιβάγια που από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στο 30΄ η ΑΕΚ είχε καλή στιγμή για να πετύχει και δεύτερο γκολ, με τον Γιόχανσον να σουτάρει από πλάγια θέση στην περιοχή και τον Ρέι με δύσκολη επέμβαση να παραχωρεί κόρνερ.
Αποβολή και για Σαμπράνο
Η αριθμητική ισορροπία επανήλθε στο ντέρμπι των "Δικεφάλων". Μετά την αποβολή του Αραούχο στο 8΄ που άφησε την ΑΕΚ με δέκα παίκτες, από το 35΄ αγωνίζεται με δέκα και ο ΠΑΟΚ, καθώς αποβλήθηκε ο Σαμπράνο με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Περουβιανός (είχε δεχτεί την πρώτη κάρτα για φάουλ στον Αραούχο πριν τον χτυπήσει και αποβληθεί) έκανε σκληρό φάουλ στον Λιβάγια στη μεσαία γραμμή και σωστά τιμωρήθηκε με δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε.
Αμφότερες οι ομάδες έπαιζαν με σχηματισμό 4-4-1-1 μετά τις αποβολές, με τον Λουτσέσκου να περνάει στο ματς τον Κρέσπο αντί του Λέοβατς και να γυρίζει Βιεϊρίνια σε ρόλο αριστερού μπακ. Το ημίχρονο έληξε με το σκορ στο 1-0 υπέρ της ΑΕΚ.
Ανούσια υπεροχή για ΠΑΟΚ
Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και την κατοχή της μπάλας, όμως αντιμετώπιζε προβλήματα στην ανάπτυξη, έκανε αρκετά λάθη και δεν μπορούσε να διασπάσει την καλή αμυντική γραμμή της ΑΕΚ. Το ματς είχε πολλά δυνατά μαρκαρίσματα και μονομαχίες και όχι τόσο καλό ρυθμό και αξιόλογες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.
Στο 71΄ είχε καλή στιγμή ο ΠΑΟΚ με ένα εξαιρετικό σουτ του Μπίσεσβαρ (μπήκε ως αλλαγή στο 69΄) λίγο έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το δοκάρι του Ανέστη. Όσο κυλούσαν τα λεπτά ο ΠΑΟΚ πίεζε και η ΑΕΚ του έδινε μέτρα, θέλοντας να διαφυλάξει το προβάδισμά της. Στο 86΄ ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Ελ Καντουρί να σεντράρει μέσα στην περιοχή για τον αμαρκάριστο Πρίγιοβιτς, ο οποίος όμως παρότι ήταν ολομόναχος σε θέση βολής δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα για να εκτελέσει.
Αποβλήθηκε και ο Μπίσεσβαρ
Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπίσεσβαρ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα επειδή χτύπησε στο πρόσωπο τον Μπακασέτα μετά από αψιμαχία μεταξύ των δύο κι έτσι ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε το ντέρμπι με 9 παίκτες.
Συνθέσεις:
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης, Γκάλο, Λόπες, Σιμόες, Γιόχανσον, Λιβάγια (66' Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (74' Γαλανόπουλος), Αραούχο.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Σαμπράνο, Λέοβατς (42' Κρέσπο), Σάχοφ (46' Κάμπος), Τσίμιροτ, Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί, Πέλκας (69' Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου