Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Μάχες… σεναρίων στο ΚΙΝΑΛ- Τι «μελετά» η Φώφη Γεννηματά

Αποτέλεσμα εικόνας για Φώφη ΓεννηματάΣτη «ζυγαριά» των εσωκομματικών ισορροπιών της Χαριλάου Τρικούπη παραμένουν τα σενάρια για την κάθοδο του Ευάγγελου Βενιζέλου με το Επικρατείας και του Γιώργου Παπανδρέου με το ψηφοδέλτιο
Αχαΐας τουΚινήματος Αλλαγής.
Παρότι η Φώφη Γεννηματά έχει διαμηνύσει ότι τα «καυτά» ψηφοδέλτια θα ανακοινωθούν στην ώρα τους, εντούτοις οι αξιοσημείωτες πολιτικές εξελίξεις με αφορμή τις Πρέσπες και την επιχείρηση λεηλασίας του ΚΙΝΑΛ από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ αναγκάζουν εκ των πραγμάτων τη Χαριλάου Τρικούπη να επανεξετάσει τον σχεδιασμό και τους «σταθμούς» μέχρι τις εκλογές. πολιτικά στελέχη εκτιμούν, άλλωστε, ότι μέχρι να δοθούν σαφείς απαντήσεις για τις «κορυφαίες εκκρεμότητες» ουδείς θα έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη για την πολιτική στρατηγική και τον «δείκτη» συνοχής στο ΚΙΝΑΛ – ειδικά μετά τη διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου και την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, που ακολούθησε εν πολλοίς τα χνάρια του Ποταμιού εκτός Χαριλάου Τρικούπη.
Τα ίδια έμπειρα στελέχη τονίζουν ότι μέχρι την Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ -την προσεχή Κυριακή, εκτός απροόπτου- θα πρέπει να έχει λυθεί τουλάχιστον ο ένας «γόρδιος δεσμός», που αφορά στην υποψηφιότητα ή μη του Γιώργου Παπανδρέου στην Αχαΐα, όπου εκλέγεται ο στενός συνεργάτης της κυρίας Γεννηματά, Θόδωρος Παπαθεοδώρου. Οι καλά γνωρίζοντες πάντως δεν αποδίδουν απαραίτητα την πασιφανή καθυστέρηση ανακοίνωσης της υποψηφιότητας Παπανδρέου στο ότι «κόβει» την εκλογή άλλων υποψηφίων, καθώς ο ίδιος εκλέγεται -ως πρώην πρωθυπουργός- χωρίς «σταυρό».
Αντιθέτως, πιστεύουν ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε παρασκηνιακές «ζυμώσεις» ή και έντονες αντιδράσεις στελεχών για την ενδεχόμενη εκλογή Παπανδρέου και άλλων υποψηφίων από το ΚΙΔΗΣΟ, υιοθετώντας τις «φήμες» ότι στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στον ΣΥΡΙΖΑ.
Από την πλευρά του ΚΙΔΗΣΟ, πάντως, υπογραμμίζουν ότι ο κ. Παπανδρέου έχει αποδείξει ότι λειτουργεί υπέρ της πολιτικής ενότητας του ΚΙΝΑΛ, ενώ με ανακοίνωσή τους προσθέτουν με νόημα: «Λυπούμαστε που πολλοί θέλουν να διαπαιδαγωγούν τον λαό με την αντίληψη ότι η πολιτική δεν μπορεί παρά να είναι μια μόνιμη συναλλαγή».

«Όχι» στη Θεσσαλονίκη

Οσον αφορά στην υποψηφιότητα του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, το ενδιαφέρον πλέον μεταφέρεται στη σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Και αυτό γιατί ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ, δημοσιοποίησε την απόφασή του για την οποία έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημερώσει εδώ και καιρό την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ: «Υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης μπορώ να σας πω με απόλυτη κατηγορηματικότητα ότι δεν θα είμαι, γιατί δεν είναι αυτός ο ρόλος μου και αυτή η υποχρέωσή μου έναντι της χώρας. Η υποχρέωσή μου όμως είναι να επισημαίνω αυτά που πρέπει να γίνουν στρατηγικά, να χτυπώ το κουδουνάκι του κινδύνου και, βεβαίως, να αγωνίζομαι για την ανάδειξη του χώρου μας, του προοδευτικού δημοκρατικού χώρου, της Σοσιαλδημοκρατίας, της Κεντροαριστεράς, του προοδευτικού Κέντρου».
Οι πληροφορίες επιμένουν, επίσης, ότι ουδεμία συζήτηση, που να είχε μάλιστα και «διά ταύτα», έχει γίνει μέχρι τώρα μεταξύ της κυρίας Γεννηματά και του κ. Βενιζέλου για την πιθανή κάθοδό του ως επικεφαλής στο Επικρατείας.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ προβλέπουν ωστόσο ότι, πρώτον, δεν αποκλείεται τετ α τετ της κυρίας Γεννηματά με τον Γιώργο Παπανδρέου πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ και, δεύτερον, ότι σε ένα ακόμη ραντεβού με τον Ευάγγελο Βενιζέλο θα λυθεί και ο δεύτερος «γρίφος»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου