Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Δ. Τζανακόπουλος: Δικαίωμα του Ζάεφ να μιλά για "Μακεδονία" μέχρι να ολοκληρωθούν συγκεκριμένες ενέργειες

Αποτέλεσμα εικόνας για Δ. Τζανακόπουλο
Τις αναρτήσεις του Ζόραν Ζάεφ στις οποίες αποκαλεί τη χώρα του "Μακεδονία" και όχι "Βόρεια Μακεδονία", όπως προστάζει η Συμφωνία των Πρεσπών, σχολίασε με δηλώσεις του ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος,
Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε για τις αναρτήσεις του πρωθυπουργού της γείτονος χώρας πως τυπικά έχει το δικαίωμα μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών:
"Οι γείτονές μας θα επιδείξουν καλή θέληση, τυπικά πράγματι ο κ. Ζάεφ έχει αυτό το δικαίωμα μέχρι να ολοκληρωθούν συγκεκριμένες τυπικές ενέργειες. Και είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι ο κ. Ζάεφ θα επιδείξει αυτή την καλή θέληση όπως έκανε και στο παρελθόν. Εντάξει, βρισκόμαστε σε μία κατάσταση και περίοδο απολύτως μεταβατική και εκτιμώ ότι σιγά - σιγά όλοι και στην Ελλάδα και κυρίως στη Βόρεια Μακεδονία θα ευθυγραμμιστούν με όσα προβλέπει και τα όσα επιβάλλει η Συμφωνία των Πρεσπών"
Σχολιάζοντας την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε:
"Είναι ενδιαφέρον ότι πάντοτε ανεξαρτήτως των πεπραγμένων ή των πράξεων της κυβέρνησης η αντιπολίτευση και ο αντιπολιτευτικός Τύπος βρίσκει έναν τρόπο για να δημιουργεί εντυπώσεις, εγώ δεν πρόκειται να εμμείνω σε αυτές τις κριτικές, θα σας πω ότι για εμάς η κίνηση της αύξησης του κατώτατου μισθού είναι μια εμβληματική κίνηση, την οποία εξάλλου την είχαμε προαναγγείλει εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο".
Πρόσθεσε ακόμα πως ""Ο νόμος λέει ότι ο κατώτατος μισθός αναδιαμορφώνεται στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, τι θα έπρεπε δηλαδή να κάνει η κυβέρνηση; Να κάνει κάτι διαφορετικό; Να περιμένει περισσότερο για να μην θεωρηθεί ότι αυτό σχετίζεται κατά κάποιον τρόπο με τις Πρέσπες; Κοιτάξτε να δείτε, οτιδήποτε και να έχει κάνει η κυβέρνηση, έχει συνδεθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου