Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Για γέλια η εκλογική διαδικασία στο ΚΙΝΑΛ με 100% σταυροδοσία – Εκτός ΠΣ ο Ανδρουλάκης

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΙΝΑΛ με 100%Αναβρασμό προκαλεί στο Κίνημα Αλλαγής η εκλογή του νέου Πολιτικού Συμβουλίου, καθώς η πράξη απέδειξε πως επιβεβαιώθηκαν οι αρχικοί φόβοι ότι η εμμονή της Φώφης Γεννηματά στη πρωτοφανή σταυροδοσία στο 100% οδήγησε επί
της ουσίας σε διορισμό των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου.

Άλλωστε, όπως τονίζουν έμπειρα στελέχη, ουδέποτε υπήρξε τέτοιο μοντέλο στο παρελθόν, ενώ δημιουργήθηκαν και τριβές με τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος γι’ αυτό το λόγο αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος. 

Ωστόσο, η προσωπική εκλογική μάχη για την ευρωβουλή φαίνεται ότι τον οδήγησε στο να μην θέσει με ένταση το ζήτημα. Το αποτέλεσμα ήταν 20 από τα συνολικά 21 μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚινΑλ να πρόσκεινται στην πρόεδρο ή, τουλάχιστον, να ασπάζονται τις απόψεις της, ενώ το μοναδικό μέλος της μειοψηφίας απηχεί τις απόψεις του Ν. Ανδρουλάκη κι η εκλογή του στην πράξη φαίνεται πως είναι αποτέλεσμα συγκυριακό κι όχι ασφαλώς των μηχανισμών που επικράτησαν. Πρόκειται συγκεκριμένα για τον Ανδρέα Σπυρόπουλο, ο οποίος εξελέγη στην τελευταία (21η) θέση. 

Τι σημαίνει, όμως, σταυροδοσία 100%; Πολύ απλά, ότι στα ψηφοδέλτια μπήκαν 21 σταυροί, δηλαδή όσα και τα μέλη του κομματικού οργάνου. Η πλευρά Ανδρουλάκη, ωστόσο, πρότεινε 8 ή 9 σταυρούς, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί πως θα εκλέγονταν κι άλλα πρόσωπα που δεν ανήκαν στη λίστα της προέδρου. Στη λίστα αυτή, πάντως, βρίσκονται κορυφαία στελέχη (π.χ. Κώστας Σκανδαλίδης, Ανδρέας Λοβέρδος) και στελέχη που αποχώρησαν από τη ΔΗΜΑΡ (όπως ο Θόδωρος Μαργαρίτης), από τις Κινήσεις για τη Σοσιαλδημοκρατία (Γιάννης Μεϊμάρογλου), αλλά και από το ΚΙΔΗΣΟ (π.χ. Μιχάλης Καρχιμάκης). 

Ενδεικτικό, άλλωστε, της σύγχυσης που επικράτησε είναι το γεγονός ότι η επανεκλογή του Μανώλη Χριστοδουλάκη στη θέση του γραμματέα του ΚινΑλ επετεύχθη με τη θετική ψήφο μόνον των 2/3 των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, καθώς τα υπόλοιπα μέλη επέλεξαν το λευκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου