Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Ανεξαρτητοποιήθηκε από την ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη ο Αλ. Μπαρμπουνάκης

undefinedΤην απόφαση του να ανεξαρτητοποιηθεί από την δημοτική παράταξη «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη», έλαβε ο δημοτικός σύμβουλος, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

Ο κ. Μπαρμπουνάκης ανακοίνωσε την απόφαση του στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με επιστολή του.
Όπως αναφέρει ο λόγος που τον οδήγησε στην ανεξαρτητοποίηση ήταν η μη ένταξή του στο ψηφοδέλτιο της παράταξης για την εκλογή εκπροσώπων στη γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.
«Η σημερινή μονομερής απόφαση των 2 συναδέλφων μου, του επικεφαλής Σπύρου Βούγια και του Ανδρέα Κουράκη, να μη συμπεριληφθώ στο ψηφοδέλτιο της Πολήχρωμης Θεσσαλονίκης, για την εκλογή εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου, στη γενική συνέλευση της περιφερειακής ένωσης δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, παρά την έντονη επιθυμία μου, με οδηγεί στην έξοδο από τον συνδυασμό και την ανεξαρτητοποίησή μου», σημειώνει στην επιστολή του.
Το σχόλιο Βούγια - Νυφούδη για την ανεξαρτητοποίηση
Σπύρος Βούγιας: Μια προδιαγεγραμμένη ανεξαρτητοποίηση
«Ανεξαρτητοποιήθηκε (τι κακόγουστη λέξη) σήμερα από την παράταξη "ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη" ο δημοτικός μας σύμβουλος Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης. Ηταν εδώ και αρκετό καιρό μετέωρος ανάμεσα στις αντικρουόμενες υποχρεώσεις της συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιό μας αλλά ταυτόχρονα και στη διοίκηση, ως πρόεδρος δημοτικού οργανισμού.
Λυπάμαι ειλικρινά γι αυτό. Εκανα μεγάλη προσπάθεια να τον κρατήσω μαζί μας, όχι μόνο γιατί τον εκτιμώ και τον συμπαθώ ιδιαίτερα ("σα παιδί μου", έλεγα συχνά) αλλά και γιατί τον χρειαζόμασταν δίπλα μας, αριθμητικά αλλά και ουσιαστικά. Ομως, αντιλαμβάνομαι πως αυτή η αμφιθυμία του είχε αρχίσει να γίνεται πλέον ανυπόφορη για τον ίδιο αλλά, κυρίως, βλαπτική για την ενότητα και τη συνοχή της παράταξης.
Δεν θεωρώ, πάντως, οτι πρέπει να τον αποχαιρετήσουμε οριστικά. Ο νόμος που του επιτρέπει να δηλώσει ανεξάρτητος, του δίνει τη δυνατότητα να επιστρέψει πάλι στην παράταξη με την οποία εκλέχθηκε. Από την πλευρά μας θα είμαστε πάντοτε έτοιμοι να τον υποδεχθούμε με μεγάλη χαρά, εφ' όσον βέβαια αποφασίσει και καταλήξει ο ίδιος, μέσα του, οριστικά, που επιθυμεί να ανήκει», ανέφερε ο Σπύρος Βούγιας.
Νίκος Νυφούδης: Όταν θέλεις να φύγεις από κάπου πάντα θα βρίσκεις αφορμές
«Όταν θέλεις να φύγεις από κάπου πάντα θα βρίσκεις αφορμές.
Ο Αλέξανδρος ήθελε να ήταν εξ αρχής μέλος της διοίκησης Ζέρβα.
Ήθελε να κρατήσει την αυτονομία του ακόμα και όταν η πλειοψηφία της παράταξης είχε αντίθετη άποψη.
Η μόνιμη επωδός του στις συναντήσεις μας ήταν "αν δεν με θέλετε πείτε το μου".
Για αυτό και η σημερινή διαδικασία ήταν μια αφορμή για να ολοκληρώσει αυτό που άρχισε το καλοκαίρι.
Του ευχόμαστε καλή θητεία στο Κέντρο Πολιτισμού και σε όποια άλλη θέση τον τοποθετήσει στο μέλλον ο νέος δήμαρχος», σημείωσε ο συντονιστής της παράταξης, Νίκος Νυφούδης.

thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου