Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

0 Συνάντηση του Τσίπρα με τους «προεδρικούς» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για 0 Συνάντηση του Τσίπρα με τους «προεδρικούς» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑΣυνάντηση με αντιπροσωπεία αποτελούμενη από πέντε βουλευτές του
ΣΥΡΙΖΑ είχε το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εγγραφή μελών και οργανωτικά ζητήματα.
Τους προβληματισμούς της για την πορεία της διεύρυνσης και τον μετασχηματισμό του κόμματος μοιράστηκε με τον Αλέξη Τσίπρα ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ  εκπροσωπώντας κι άλλους συναδέλφους τους που θεωρούν ότι το άνοιγμα στην κοινωνία αποτελεί μονόδρομο.
Η συνάντηση έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου στα κεντρικά γραφεία του κόμματος κατόπιν αιτήματος που είχαν υποβάλει οι βουλευτές-όπως είχε αποκαλύψει το ethnos.gr- έπειτα από μαραθώνια συνάντησή τους στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» την προηγούμενη εβδομάδα. 
Το αίτημα είχε υποβάλει τηλεφωνικώς ο Παύλος Πολάκης και στην συνάντηση του Σαββάτου εκτός του αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών ήταν παρόντες οι Χρήστος Σπίρτζης, Χρήστος Γιαννούλης, Θεοδώρα Τζάκρη και Γιώργος Τσίπρας. Κατά τις πληροφορίες οι βουλευτές ανέφεραν στον πρόεδρο του κόμματος ότι απηχούν τις απόψεις τουλάχιστον 42 βουλευτών που επιθυμούν την διεύρυνση και την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις που δημιουργούν προσκόματα στην διαδικασία.
Σημειωτέον πως οι 24 από την συγκριμένη ομάδα βουλευτών είχαν αποστείλει  επιστολή προς την υπεύθυνη οργανωτικού του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας να μάθουν ποια στελέχη έχουν μιλήσει και πού σε κομματικές συνελεύσεις μετά τις εκλογές κι αυτό διότι θεωρούν ότι στις εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προωθούνται συγκεκριμένα στελέχη και εκ των πραγμάτων "κόβονται" κάποια άλλα.
Οι πέντε βουλευτές κατά τις πληροφορίες έθεσαν το ζήτημα των εγγραφών νέων μελών τονίζοντας ότι παρατηρείται στασιμότητα διότι συναντώνται προβλήματα κατά την υποδοχή τους στις οργανώσεις μελών τα οποία και θα πρέπει να ξεπεραστούν. Πρότειναν μάλιστα να αλλάξει η διαδικασία της υποδοχής των νέων μελών στο κόμμα με τέτοιον τρόπο ώστε να συμμετέχουν πολιτικά στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου