Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Συνάντηση Παπανδρέου - Ζάεφ στα Σκόπια- Ναί στη Βόρεια Μακεδονία

ef-olis-tis-ulis-sunantisi-papandreou---zaef-sta-skopia
Ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας και Πρόεδρος του SDSM Ζόραν Ζάιεφ συναντήθηκε σήμερα στα Σκόπια με τον πρώην έλληνα πρωθυπουργό και νυν Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργο Παπανδρέου.


Στη συνάντηση σύμφωνα με τοπικά μέσα συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα, η εφαρμογή της συμφωνίας Πρεσπών, η ένταξη στην ΕΕ και η διαδικασία μεταρρύθμισης.

«Η συμφωνία των Πρεσπών άνοιξε την πόρτα για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και ως εκ τούτου δεσμευόμαστε για την πλήρη εφαρμογή της. Οι πολίτες και των δύο χωρών έχουν για σύντομο χρονικό διάστημα αισθανθεί τα οφέλη της Συνθήκης. 

Το εμπόριο με την Ελλάδα έχει αυξηθεί κατά 20%, πραγματοποιούνται περισσότερες επενδύσεις, περισσότερες εταιρείες συνεργάζονται. 

Για την οικονομία μας, η συμφωνία έχει φέρει πολλά οφέλη, έχουμε σοβαρή και σταθερή αύξηση του ΑΕΠ, έχουμε δημιουργήσει 60.000 θέσεις εργασίας, καταγράφουμε ένα ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων μέσω του οποίου έχουμε μειώσει την ανεργία στο ιστορικό ελάχιστο», τόνισε σε δηλώσεις του ο Ζάεφ.



Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου συνεχάρη τον Ζάεφ για τις επιτυχίες που επιτεύχθηκαν τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό. Όπως είπε η Σοσιαλιστική Διεθνής παραμένει σταθερός υποστηρικτής της Βόρειας Μακεδονίας στη διαδικασία ένταξης στην ΕΕ και εξέφρασε την ελπίδα ότι η νέα μεθοδολογία για τη διεύρυνση της Ένωσης θα εξασφαλίσει ότι τα κράτη που δεσμεύονται στην ευρωπαϊκή ατζέντα θα ενταχθούν στην Ένωση γρηγορότερα.

Οι δύο άνδρες εξέφρασαν την ετοιμότητα του κόμματος του Ζόραν Ζάεφ ως Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος να γίνει και πάλι μέρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς το συντομότερο δυνατό.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου