Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

«Οι “πασόκοι” παράγοντες είναι σαν τον πολιτικό μεταστατικό καρκίνο…»

«Να προσέχουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ με τους πασόκους που το παίζουν παράγοντες της
Προοδευτικής Συμμαχίας, είναι σαν τον μεταστατικό καρκίνο, τα θέλουν όλα δικά τους», σχολίαζε προ ημερών γνωστό τοπικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που έχει περάσει από όλα τα κορυφαία όργανα του Κινήματος και αυτή την περίοδο διατηρεί αποστάσεις από το ΚΙΝΑΛ.
Η κουβέντα στο καφέ του «Μπάμπη», στη Ι. Δραγούμη, γνωστό στέκι πρώην και νυν πασόκων, που μαζεύονται τα μεσημέρια κυρίως για πολιτικές συζητήσεις και παραπολιτικό κουτσομπολιό. Η εσωκομματικές τριβές και καντρίλιες* στον ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, δεν απασχολούν μόνο τον κόσμο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αντικείμενο συζήτησης σε όλο τον λεγόμενο προοδευτικό χώρο. Όλοι παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις και ιδίως τις πιρουέτες και τις γυροβολιές μεταξύ των στελεχών, των ομάδων και των τάσεων, όπως φυσικά και τη στάση και τους χειρισμούς του «κορυφαίου του χορού».
Οι περισσότεροι του χώρου αναγνωρίζουν ότι ο Τσίπρας ελέγχει το παιχνίδι και είναι ο παράγοντας που θα καθορίσει τη συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ και στον ευρύτερο χώρο, αλλά αρκετοί δηλώνουν ότι εν μέρει βιώνουν ένα déjà vu, μία επανάληψη της ιστορίας. Όπως εξηγούν το εσωκομματικό μπέρδεμα στον ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει εν πολλοίς το ΠΑΣΟΚ, όταν το άλλοτε κραταιό κόμμα της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, άρχισε την ελεύθερη πτώση του που κατέληξε σε κατάδυση. Υποστηρίζουν πως αυτοί που σε μεγάλο βαθμό οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στη συρρίκνωση και τελικά στη διάλυση, είναι οι μηχανισμοί, οι θεσιθήρες και αρχομανείς «κηπουροί» των προέδρων, που πολιτικά το απομάκρυναν από τη λαϊκή του βάση και θεσμικά το κατάργησαν ως κόμμα, διεκδικώντας οφίτσια κι εξυπηρετώντας συμφέροντα. Τονίζουν δε πως πολλοί από αυτούς σήμερα, συνωθούνται και διαγκωνίζονται μέσα και γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ, βλέποντας μπροστά τους μόνο τις καρέκλες της εξουσίας και τίποτα άλλο. «Αυτό έκαναν στο ΠΑΣΟΚ και το στένεψαν στην Ελιά, στη ΔΗΣΥ και στο ΚΙΝΑΛ του Βενιζέλου, του ΓΑΠ και της Φώφης. Αυτά και χειρότερα θα κάνουν και στο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σαν τον μεταστατικό καρκίνο» τόνισε πρώην στέλεχος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, που δηλώνει σε αναμονή, διότι όπως λέει «δεν φύγαμε από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ της Φώφης και του Μπένι για να πάμε στο νέο ΠΑΣΟΚ του Τσίπρα…».
Είναι μία άποψη κι αυτή…
Φ.Δ.
* Ευρωπαϊκός, Γαλλικός χορός, που εκτελείται συνήθως από ομάδες- ζευγάρια  χορευτών. Προέρχεται από τον αγγλικό country dance. Αναπτύχθηκε στην ελισαβετιανή περίοδο και απέκτησε μεγάλη δημοτικότητα στα πρώτα χρόνια του 19ου αι. Ο χορευτής υπακούει σε ειδικούς κανόνες, οι οποίοι καθορίζουν το ξεκίνημα κάθε μέρους. Αργότερα η καντρίλια αντικαταστάθηκε από την πόλκα…
Πηγή :dailythess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου