Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Συναγερμός στα Γιαννιτσά: 40 κρούσματα σε εργοστάσιο - Ενδεχόμενο τοπικό lockdown


Στο «κόκκινο» είναι τα Γιαννιτσά, ύστερα από ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού σε εργοστάσιο της περιοχής.Συναγερμό έχουν σημάνει στις υγειονομικές αρχές τα κρούσματα κορονοϊού σε εργοστάσιο στα Γιαννιτσά.
Συγκεκριμένα, έχουν βρεθεί 40 εργαζόμενοι θετικοί, έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό, ενώ έχει ξεκινήσει ιχνηλάτηση των επαφών τους, αναφέρει το logospellas.gr.

Συγκεκριμένα, η νέα εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού εντοπίστηκε σε εργοστάσιο επεξεργασίας και κονσερβοποίησης φρούτων με έδρα τα Γιαννιτσά, ενώ πρόκειται για εργαζόμενους που μετακινούνται καθημερινά με λεωφορείο προς και από τα Γιαννιτσά από τη Γουμένισσα στο Κιλκίς όπου κατοικούν.

Οι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, ενώ ακολουθείται η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους.


Σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ορίζει ο ΕΟΔΥ, σε τεστ για τον κορονοϊό θα υποβληθούν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, μιλώντας σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, ανέφερε ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο για την εφαρμογή τοπικού lockdown στην περιοχή της Γουμένισσας και Γρίβας.

Στο εργοστάσιο ήδη «πέρασαν» κάποια κρούσματα, προ τριών εβδομάδων. Τα εργοστάσια όσο συνέχιζαν την παραγωγή ή συνεχίζουν, πραγματοποιούσαν θερμομέτρηση στους εργαζόμενους και όσο το δυνατόν λάμβαναν κάποια σχετικά μέτρα.

Επίσης, στο «κόκκινο» βρίσκεται η Αττική λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων καθώς από τα 142 εγχώρια κρούσματα που αναφέρθηκαν χθες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, τα 101 εντοπίστηκαν στην περιοχή.


Συνολικά, στην Αττική μέσα στις πρώτες επτά ημέρες του Σεπτεμβρίου έχουν επιβεβαιωθεί 608 κρούσματα κοροναϊού.

Μάλιστα, χθες «έσπασε» για δεύτερη φορά μέσα στην πρώτη εβδομάδα του τρέχοντος μήνα το φράγμα των 100 κρουσμάτων – αυτό έγινε και στις 3 Σεπτεμβρίου οπότε δηλώθηκαν 118 κρούσματα.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 156 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του φονικού ιού στη χώρα μας. Επιπλέον, καταγράφηκαν 5 ακόμα θάνατοι.

Από τα 156 κρούσματα τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ ακόμα ένα προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο, ανεβάζοντας τον τελικό απολογισμό των εισαγόμενων κρουσμάτων σε 14.

Επιπλέον, από τα 142 εγχώρια κρούσματα, τα 19 συνδέονται με συρροές, ενώ 12 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

Συναγερμός στα Τρίκαλα

Συναγερμός έχει σημάνει στα Τρίκαλα μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού σε εκπαιδευτικές δομές της πόλης.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr βεβαιώθηκε κρούσμα σε εργαζόμενο σε βρεφονηπιακό σταθμό, καθώς και σε ένα γυμνάσιο εντός της πόλης των Τρικάλων με τις αρχές να προχωρούν σε απολυμάνσεις στα συγκεκριμένα κτίρια.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στη Λέσχη 97,6 το πρωί της Τρίτης ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου «ο Δήμος Τρικκαίων από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε συνεχή σε επαφή με τον ΕΟΔΥ, εφαρμόζοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα. Με πιστή τήρηση των προβλεπομένων, των νόμων, των πρωτοκόλλων, έγινε ήδη από το πρωί της Τρίτης, απολύμανση στους χώρους του σχολείου και του βρεφονηπιακού σταθμού. Επίσης γίνεται πρόσθετη ιχνηλάτηση και ειδοποιήθηκαν οι γονείς - κηδεμόνες, οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό των δύο μονάδων».

Ο βρεφονηπιακός σταθμός θα παραμείνει κλειστός για 14 ημέρες, ενώ και στο γυμνάσιο ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία και με νεότερες οδηγίες του ΕΟΔΥ θα τηρηθεί κάθε πρωτόκολλο.

Πληροφορίες από: logospellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου