Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Σήμερα -εκτός απροόπτου- οι νέοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα


Ακολουθεί η προετοιμασία για την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ και, εν συνεχεία, πιθανές αλλαγές και στο μηχανισμό της Κουμουνδούρου.

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διεργασίες για τον κομματικό ανασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με τον Αλέξη Τσίπρα να ανακοινώνει ακόμα και σήμερα τις αποφάσεις του.

Στόχος να δοθεί συνέχεια στη δυναμική που αναπτύσσεται μετά την εκλογή του νέου Γραμματέα του Δημήτρη Τζανακόπουλου και στην τοποθέτηση του Νάσου Ηλιόπουλου ως εκπροσώπου Τύπου. Ο Νάσος Ηλιόπουλος, μάλιστα, πλαισιώνεται από τρεις νέους αναπληρωτές, την Τάνια Καραγιάννη, τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη και τον Στέλιο Καλπάκη, στα πρόσωπα των οποίων ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να σηματοδοτήσει την ανανέωση και τη διεύρυνση.

Το αργότερο, πάντως, έως την Πέμπτη, η πρώτη φάση των αλλαγών στην Κουμουνδούρου αναμένεται να ολοκληρωθεί, με το ενδιαφέρον μεταξύ άλλων να επικεντρώνεται στο πού θα τοποθετηθεί ο Νίκος Παππάς, η θέση του παραγωγικού τομέα που θα αναλάβει ο Αλέξης Χαρίτσης και τι μηνύματα θα αποστείλει ο πρόεδρος του κόμματος, εντός και εκτός αυτού.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει σε φουλ ρυθμούς η προετοιμασία για την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον Αλέξη Τσίπρα να επιδιώκει να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης και την προστασία των κατώτερων στρωμάτων και της μεσαίας τάξης.


Μετά τη ΔΕΘ, αναμένεται το δεύτερο κύμα των αλλαγών στην Κουμουνδούρου, που δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει και αλλαγές στα όργανα του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου