Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Αλλαγή σκυτάλης στον ΣΥΡΙΖΑ – Τσίπρας σε Κασσελάκη: «Να δώσουμε ελπίδα και προοπτική» – Όλος ο διάλογος

Μήνυμα ενότητας έστειλαν ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο νεοεκλεγείς Στέφανος Κασσελάκης, στην πρώτη τους συνάντηση μετά την πανηγυρική εκλογή του δεύτερου στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.


Το τετ α τετ πρώην και νέου Πρόεδρου έγινε στη Βουλή, όπου ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχθηκε τον διάδοχό του για να του παραδώσει τη «σκυτάλη» και τα «κλειδιά» του κόμματος.


Τσίπρας και Κασσελάκης θα έχουν σύντομη συνεργασία για διάφορα θέματα, ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του χθεσινού νικητή των εσωκομματικών εκλογών.
Ο διάλογος μπροστά στην κάμερα

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο γραφείο που κατέχει στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας ως πρώην πρωθυπουργός, και όχι στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπου πλέον «κατοικοεδρεύει» ο Σωκράτης Φάμελλος.


Οι δύο άνδρες που φαίνονταν ιδιαίτερα ευδιάθετοι, είχαν σύντομη συνομιλία μπροστά στην κάμερα:

Τσίπρας: Στέφανε συγχαρητήρια!


Κασσελάκης: Ευχαριστώ πολύ πρόεδρε!

Τσίπρας: Και από κοντά σου εύχομαι να είσαι «σιδεροκέφαλος», έτσι λέμε εδώ πιστεύω να έχεις ακούσει αυτή την έκφραση γιατί θα σου χρειαστεί. Το μόνο που έχω να σου πω είναι να χαρείς αυτές τις μέρες δίχως ενοχές, γιατί όποιος μπαίνει στην πολιτική πρέπει να ξέρει ότι οι χαρές δεν είναι περίσσιες και οι δυσκολίες είναι συνεχόμενες, είναι πολλές. Να χαρείς αυτές τις μέρες και μετά να αφοσιωθείς στην παρακαταθήκη που αναλαμβάνεις και οι δυνατότητες που υπάρχουν είναι σημαντικές.


Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε δυσκολίες μεγάλες. Να δώσουμε ελπίδα και προοπτική, με ενότητα και συντροφικότητα. Κρατάω μία φράση που είπες ότι στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος αλλά και ο δεύτερος είναι πρώτος, δεν είναι όπως στο ΝΒΑ.


Κασσελάκης: Εσύ βλέπεις πιο πολύ NBA από μένα…

Τσίπρας: Ναι, η αλήθεια είναι ότι εγώ δεν μπορώ να παρακολουθήσω καθόλου baseball!

Κασσελακης: Έτσι είναι στους πολέμους, ο πρώτος είναι ο πρώτος και δεύτερος δεν είναι τίποτα, στους συντρόφους, ο πρώτος είναι ο πρώτος και δεύτερος είναι πρώτος, έτσι.



Τσίπρας: Ετσι!














Ο διάδρομος έξω από το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα κατακλύστηκε από κόσμο, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτές που θέλησαν να είναι παρόντες σε αυτό το πρώτο τετ α τετ μετά την πανηγυρική εκλογή του κ. Κασσελάκη.
Συνοδεία Αποστολάκη

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε με το μετρό λίγο μετά τις 12 στη Βουλή, μαζί με τον στενό του συνεργάτη, ναύαρχο εν αποστρατεία και βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελο Αποστολάκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου