Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

Τι συζήτησαν ο νυν και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Οι οδηγίες Τσίπρα σε Κασσελάκη - Οι επόμενες κινήσεις των 6+6

Να θέσει το πλαίσιο δράσης από εδώ και πέρα στον Στέφανο Κασσελάκη, με πιστή τήρηση του καταστατικού και λειτουργία των κομματικών οργάνων χωρίς αποκλεισμούς, επιχείρησε το απόγευμα της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας.

Το παρασκήνιο της συνάντησης

Στη συνάντηση που είχαν στο γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού στο Κοινοβούλιο, εν μέσω των διαλυτικών φαινομένων που λαμβάνουν χώρα στο ΣΥΡΙΖΑ και των δεκάδων αποχωρήσεων ανά την Ελλάδα (σ.σ. 15% έχουν φύγει έως τώρα εν αντιθέσει με το 30% το 2015 είπε ο εξάδελφος του πρώην Πρωθυπουργού και διευθυντής της Κ.Ο. Γιώργος Τσίπρας υποβαθμίζοντας το θέμα) έγινε συζήτηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό του κόμματος.

Η συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επικοινώνησε με τον πρώην Πρωθυπουργό ζητώντας του να ανταλλάξουν απόψεις είχε στο επίκεντρό της την επόμενη μέρα στο κόμμα με προβολή και στις τελευταίες εξελίξεις που μόνο ευχάριστες δεν είναι και δίνουν μια εικόνα πολύ αρνητική.

Τι ανησυχεί τον Τσίπρα

Σε αυτή τη συνάντηση, για την οποία για μια ακόμη φορά τα ΜΜΕ ενημερώθηκαν πολλές ώρες μετά, λέγεται ότι ο Αλ. Τσίπρας που είδε τον βασικό θεωρητικό του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσωπο ιδιαίτερου πολιτικού και επιστημονικού κύρους με τον οποίο συνδέεται με προσωπική φιλία τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος του, Αριστείδη Μπαλτά να αποχωρεί από «το κόμμα του Κασσελάκη» όπως είπε, εξέφρασε την ανησυχία του για τα συνεχή επεισόδια έντασης στο εσωτερικό του κόμματος.

Εν μέσω της αμφισβήτησης και από το νυν προεδρικό επιτελείο ακόμα και της εμβληματικής πολιτικής απόφασης για το «μαξιλάρι των 37 δισεκ. ευρώ» που έχει υπερασπιστεί πολλές φορές δημόσια ο Αλ. Τσίπρας και το οποίο δεν έδωσε το δικαίωμα στον νυν Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να πει ότι «παρέλαβε καμένη γη», ο πρώην Πρωθυπουργός φέρεται να σημείωσε την μεγάλη σημασία που έχει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόσο για να ασκεί αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση όσο όμως και ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών.
Η συμβουλή σε Κασσελάκη

Πως θα διαφυλαχθεί αυτή η ενότητα; Σύμφωνα πάντα με ανθρώπους που είναι κοντά στον Αλ. Τσίπρα, αυτό δύναται να γίνει μόνο με την πιστή τήρηση του καταστατικού και τη χάραξη πολιτικού σχεδιασμού εξωστρέφειας από τα όργανα του κόμματος.

Οι επόμενες κινήσεις των 6+6

Ειδικά για τα κομματικά όργανα ανέφερε, ενώ ήδη υπάρχουν πληροφορίες για έξοδο από το ΣΥΡΙΖΑ και της ομάδας της Εφης Αχτσιόγλου και των 6+6 μια εξέλιξη που δεν την θέλει η πλευρά Κασσελάκη, πως πρέπει να λειτουργήσουν χωρίς αποκλεισμούς και με συμπεριληπτική για όλες τις απόψεις διάθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου