Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Μπλόκο της Αστυνομίας στους αγρότες της Χαλκιδικής: Πέρασαν με τα τρακτέρ μέσα από τα χωράφια

Ένταση έχει δημιουργηθεί στο ύψος του Λακκώματος επί της Εθνικής οδού Μουδανιών Θεσσαλονίκης στην μηχανοκίνητη πορεία των αγροτών.

Συγκεκριμένα, η ΕΛΑΣ έστησε μπλόκο και δεν επέτρεψε στα τρακτέρ να συνεχίσουν την πορεία τους με κατεύθυνση το ΥΜΑΘ.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, οι αγρότες με σκοπό να παρακάμψουν το μπλόκο των αστυνομικών δυνάμεων άνοιξαν τα κιγκλιδώματα και επιχείρησαν να περάσουν από τα χωράφια.


«Μας σταμάτησαν στο ύψος του Λακκώματος και μας είπαν ότι αν θέλουμε να παραδώσουμε το ψήφισμα στο Υπουργείο, θα πρέπει να πάμε με τα αυτοκίνητά μας και δίχως τρακτέρ. Έτσι, προχωρήσαμε ολοκληρωτικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Μουδανιών», είπε στο GRTimes.gr ο πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Ορμύλιας, Χρήστος Τσιπέλης.


Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχε ξεκινήσει η μηχανοκίνητη πορεία των αγροτών από τον κόμβο των Μουδανιών προς το ΥΜΑΘ (Υπουργείο Εσωτερικών, τομέας Μακεδονίας – Θράκης).

Η πορεία είχε ξεκινήσει λίγο μετά τις 9 με αρκετά τρακτέρ να συμμετέχουν σε αυτήν ενώ άλλα παρέμειναν στον σημείο που έχει στηθεί το μπλόκο στον κόμβο των Μουδανιών.


Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σημάντρων Χαλκιδικής, Φιλοκλής Κοτζιάς, οι αγρότες σκοπεύουν να επιδώσουν στον υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Στάθη Κωνσταντινίδη ψήφισμα με τα αιτήματά τους, θέτοντας στην κορωνίδα των προσδοκιών τους «τις αποζημιώσεις για την ακαρπία της πράσινης ελιάς στη Χαλκιδική, που αγγίζει -σύμφωνα με έρευνα του ΑΠΘ- το 90%».

Οι αγρότες μετά την επίδοση ψηφίσματος στον υφυπουργό, θα επιστρέψουν πίσω στο μπλόκο, στον κόμβο των Μουδανιών.

Σημειώνεται ότι αύριο Τρίτη (6/2), θα γίνει η συνεδρίασή τους στη Λάρισα όπου εκεί αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις τους για την συνέχεια των κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου