Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ Εγκλωβισμένος στις... κάλπες


Συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ εκτιμούν πως όταν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για τη συμφωνία των Βρυξελλών, τα προβλήματα θα "πνίξουν" το οικονομικό επιτελείο. Δίνουν έμφαση στη ΔΕΘ και τις δημοσκοπήσεις που θα ακολουθήσουν

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς, που επέλεξε συνειδητά να μεταφράσει αρνητικά τη συμφωνία των Βρυξελλών, αναζητεί πλέον τα πεδία, πάνω στα οποία θα αντιπαρατεθεί μετωπικά με τον πρωθυπουργό
Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς, που επέλεξε συνειδητά να μεταφράσει αρνητικά τη συμφωνία των Βρυξελλών, αναζητεί πλέον τα πεδία, πάνω στα οποία θα αντιπαρατεθεί μετωπικά με τον πρωθυπουργό
"Ομηρος" του αιτήματος που κατέθεσε για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος παρά τα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες θα επιμείνει στην τακτική του "σκληρού ροκ" ζητώντας μετ' επιτάσεως να φύγει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος επέλεξε συνειδητά να μεταφράσει αρνητικά (παρά τις όποιες παραδοχές έκανε σε επιμέρους θέματα) τη συμφωνία των Βρυξελλών, αναζητεί πλέον τα πεδία πάνω στα οποία θα αντιπαρατεθεί μετωπικά με τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θέματα στα οποία θα ασκήσει αντιπολίτευση, προκειμένου να τεκμηριώσει την επιμονή του στο αίτημα για εκλογές, είναι:
  • Στη φορολογική πολιτική, που -όπως θα τονίζει- πλήττει τους νομοταγείς και τους οικονομικά ασθενέστερους.
  • Στη σύγκρουση της κυβέρνησης με κοινωνικές ομάδες, όπως είναι το θέμα των ιδιοκτητών ταξί, στο οποίο η ΝΔ στηρίζει απερίφραστα τα αιτήματα του συγκεκριμένου κλάδου.
  • Στην παροχή εμπράγματων εγγυήσεων, προκειμένου να υπάρξουν τα νέα δάνεια.
  • Στις αποκρατικοποιήσεις, όπου δέχεται εισηγήσεις να θέσει σε ορισμένα ζητήματα (όπως ο ΟΠΑΠ) και θέματα νομιμότητας των αποφάσεων, παρότι στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων μετέχει και εκπρόσωπος της ΝΔ.
  • Στις ενδοκυβερνητικές και εσωκομματικές συγκρούσεις στο ΠΑΣΟΚ.
  • Στην προσπάθεια να τεθεί η χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά, στην οποία ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι η Ελλάδα έπρεπε ήδη να βρίσκεται.
Η εκτίμηση που επικρατεί στο επιτελείο του κ. Σαμαρά είναι πως όταν κοπάσουν οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για τη συμφωνία των Βρυξελλών, τα προβλήματα θα "πνίξουν" και πάλι το οικονομικό επιτελείο, όπως επίσης θεωρούν ότι μετά τις θερινές διακοπές οι Ελληνες πολίτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέα φοροεπιδρομή, με την ακρίβεια και με τη δύσκολη καθημερινότητα. Γι' αυτόν τον λόγο στη ΝΔ δίνουν ιδιαίτερη σημασία στις μετρήσεις που θα διεξαχθούν προς το τέλος Σεπτέμβρη, όταν και ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχουν παρουσιάσει, από το βήμα της ΔΕΘ, τις προτεραιότητές τους για τη νέα χρονιά και δη για την οικονομία.
"Οχι άλλα μέτρα"
Θα ζητήσει δέσμευση του πρωθυπουργού
Τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα το φθινόπωρο, θα ζητήσει ο κ. Αντ. Σαμαράς κατά τη διάρκεια της συζήτησης που αναμένεται να έχει μετά την πρόσκληση που θα του απευθύνει για να τον ενημερώσει, ο κ. Παπανδρέου. Ο πρόεδρος της ΝΔ, στο πλαίσιο της "σκληρής" γραμμής που έχει υιοθετήσει, θα ζητήσει να πληροφορηθεί για το εάν -μετά τη συμφωνία της χώρας μας με τους Ευρωπαίους εταίρους μας- απαιτείται η υπογραφή ενός νέου Μνημονίου με την ΕΕ και τι ακριβώς θα περιλαμβάνει αυτό. Το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων, άλλωστε, θα είναι και ο βασικός άξονας της αντιπολιτευτικής τακτικής της ΝΔ το επόμενο διάστημα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου